Haberler

Bodrum'da Hüsnü Şenledirici Rüzgarı

Ünlü klarnetçi Hüsnü Şenlendirici, Bodrum Mandalin Bar'da müzikseverlerle buluştu. Sahne çıkmadan önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şenlendirici, "Bazen 100 kişiye çalmak 10 bin kişiye çalmaya bedel. Çünkü bu sizi ne kadar insanın anladığıyla ilgili bir durum" dedi. Şenlendirici, Hindistan'da yaptığı albumünün de bu yıl içinde piyasaya çıkacağını da hayranlarına duyurdu.

Klarnet ustası Hüsnü Şenlendirici, Bodrum'daki resitali öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bodrum'un en güzel mevsimi olduğunu belirtip, "Tabi ki konserler yazın çok daha dolu oluyor. Ancak, bu mevsimlerde çaldığımız konserler ayrı bir keyif oluyor. Çok daha oturaklı, çok daha nasıl müzik dinlediğini bilen insanlar geliyorlar konserlerimize ve bizde ayrı bir keyif alıyoruz. Bin kişiye konser vermek tabi ki keyifli ama o bin kişinin içinde sizi ne kadar kişinin anladığı da önemli. Bazen 100 kişiye çalmak 10 bin kişiye çalmaya bedel oluyor. Tabiki sahne performansını en çok etkileyen şey bakışlar, duruşlar. İnsanların zaten sizi dinlemelerinden anlıyorsunuz. Kendi aralarında muhabbet etmeden, sahneye saygılarından, tavırlarından özellikle bu mevsimde çok daha keyifli konserler çalıyoruz. Bu mevsimde Bodrum'da olmayı seviyorum" dedi.

'OLAYLAR MÜZİKAL OLARAK İLK ÖNCE BİZİ ETKİLİYOR'

3 ay önce piyasaya çıkan 'Hüsnü Avare' isimli albümüne de değinen Şenlendirici, geri dönüşlerin kendisini çok memnun ettiğini söyledi. Özellikle yurt dışından gelen olumlu tepkilerin kendisini mutlu ettiğini belirten Şenlendirici, "Ülkemizin son dönemlerde yaşadığı üzücü olaylar müzikal olarak ilk önce bizi etkiliyor. Müzisyenleri, sanatçıları, yorumcuları, mekan sahiplerini eğlence yerlerini de tabiki etkiliyor. Benim için müzikal değeri önemli mevzunun. Ne kadar sattığı, ne kadar prim yaptığı değil de insanların tepkileri özellikle müzik severlerin yorumları çok önemli" diye konuştu.

YENİ ALBÜM YOLDA

Zakir Hussain ve Dhafer Youssef ile Hindistan da bir albüm yaptıklarını da anlatan Şenlendirici, "Türkiye'ye yaklaşık 25 gün önce döndük. Yeni albüm inşallah bu sene içinde piyasaya çıkacak. Arada böyle çalışmalarımızda oluyor. 2015 olarak geçiyor, aslında 2016 albümüdür" dedi. Şenlendirici, müzik kanallarının enstrümantal albümlerdeki parçalara çok fazla yer vermediğini de belirtip, sitemde bulunurken, "Ancak, bu defa biraz yayınladılar" diye konuştu.

'MANDALİN BAR BODRUM'UN ÇOK GÜZEL BİR YÜZÜ'

Albümünde yer alan parçalardan birine Bodrum'da yaz klibi çekilmesi gerektiğini düşündüğünü de belirten Şenlendirici, şöyle devam etti:

"Nasıl Babylon dünyanın en iyi 50 caz kulübü arasına girdiyse Mandalin Bar'da Bodrum'un çok güzel bir yüzü, farklı bir rengi. Buraya rağbet eden insanların kulak kaliteleri, müziğe bakış acıları o oran da düzgün. Burada sahne alanlar da hep değerli müzisyenler. Burada çalmak ayrı bir keyif bizim için."

İKİ SAAT SAHNEDE KALDI

Gazetecilerle yapılan sohbetin ardından sahne almak için merdivenlere yönelen Şenlendirici, hatıra fotoğrafı çektirmek isteyen hayranlarını akınına uğradı. Hayranların kırmayan Şenlendirici, hepsiyle tek tek fotoğraf çektirdi. İki saat sahnede birbirinden güzel parçaları seslendiren Şenlendirici, müzik ziyafeti çekti. Yaklaşık 500 kişinin izlediği resitalin sonunda Şenlerdici, uzun süre alkışlandı.

- Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüsnü Şenlendirici Bodrum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title