Haberler

Bodrum'da Göçek İhalesine Tepkiler Büyüyor

Mavi Yol Girişimi Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Göcek koylarının 29 yıllığına ihale edilmesine tepkiler sürerken, Bodrum Mavi Yol Girişimi de Trafo’da yaptığı basın açıklaması ile Göcek’te yapılan ihaleyi protesto etti.

Mavi Yol Girişimi Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Göcek koylarının 29 yıllığına ihale edilmesine tepkiler sürerken, Bodrum Mavi Yol Girişimi de Trafo'da yaptığı basın açıklaması ile Göcek'te yapılan ihaleyi protesto etti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin İdare Mahkmesine yaptığı başvuru sonrasında ihalenin durdurulduğu öğrenildi. Daha önceleri 2-3 yıllığına işletmeye verilen koyların şimdi 29 yıllığına kiralanmak istenmesi ve iskele yapılma izninin de verilmesini kapsayan ihaleyi protesto eden Mavi Yol Girişimi üyeleri, bunun bir başlangıç olduğunu ifade etti. Mavi Yol Girişimi kolaylaştırıcılarından Filiz Dizdar Bodrum Mavi Yol Girişiminden ihaleye çıkan Göcek koylarına selam olsun diyerek başladığı konuşmasında, Usuluk'ta yapılan otelin ve bölgenin fotoğrafları göstererek şu ifadelere yer verdi;

"Bu fotoğraflar kesin olarak kanıtıdır ki Göcek Koyları da bunun gibi olacak, Usuluk'a dönecek. Usuluk olmasın diyoruz. Ne Göcek koyları, ne Gökova koyları bu hale dönmesin. Bütün koylar için bundan sonra el ele birlikte mücadele edilecek. Bütün havuzlu villalar, betonlar, kır evleri adı altında yapılan işler bunlar"dedi.

Fotoğrafların her şeyi gösterdiğini ifade eden Mavi Yol Girişimi Üyelerinden Rüştü Tezcan ise Göcek koylarının aslında bir başlangıç olduğuna dikkat çekerek şu görüşlere yer verdi; "Göcek koyları aslında bir başlangıç. Özelleştirilecek, satılacak yeni yerler gerekiyor. Bu yerler azaldı, bitti. Şimdi kıyılarımızı ve koylarımızı pazarlamaya, satmaya başladılar. Buraları bir başlangıç, bunun arkasından Hisarönü gelecek, Gökovanın bakir koyları gelecek ve 3-5 yıl içinde, çok kısa bir zaman içinde göreceğiz ki her yer yoğun bir yapılaşma ile dolmuş olacak. Nasıl köylülerimiz denize girecek yer bulamıyorsa, teknesi ile gelecek olanlarda denize giremeyecekler" dedi.

Mavi Yol Girişimi kolaylaştırıcısı Filiz Dizdar Usuluk'ta yapılanları örnek göstererek süreç ile ilgili bilgi verdi. Dizdar şöyle konuştu; "Usuluk bu hale geldikten sonra Muğla Mimarlar Odası dava açtı. Davalar sonunda buranın ÇED'i iptal edildi, ruhsatı iptal edildi, planları iptal edildi. Şu anda burası kaçak durumda ve yıkılması gerekiyor. Bütün davalar kazanıldı. Artık eski hale getirilmesi gerekiyor. Göcek koyları da böyle olacak"şeklinde konuştu.

Verdikleri mücadelenin hukuki olarak kazanıldığını, ancak artık bu koyun eski hale gelemeyeceğine de dikkat çeken Dizdar, davaların kazanılmasına karşın, doğanın kaybettiğini söyledi. Bu nedenle yapılaşmaların başlamadan gerekli önlemlerin alınması gerektiğini iafede eden Dizdar, bu ihalelerin iptal edilerek, Usuluk'un da yıkılmasını istediklerini sözlerine ekledi.

Öte yandan akşam saatlerinde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan da Göcek koyları ile ilgili bir açıklama geldi. Açıklamada Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin; Dalaman Tasyaka Mevkii'ndeki ormanlık alanda yapılacak tesisler için Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü'nün açmış olduğu ihalenin iptali için yaptığı başvuru sonucunda, 2. İdare Mahkemesi ihaleyi durdurma kararı aldığı belirtildi.

Dava gerekçesi olarak İl Özel İdaresine tanınan hakların kendilerine geçtiğini, bölgeyle ilgili Orman İşletme Müdürlüğünce ihaleye çıkılamayacağı ileri sürülerek iptali ve yürütmenin durdurulmasını isteyen Muğla Büyükşehir Belediyesi, gündemde olan diğer koylar için de iptal başvurusu yaptı - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orman İşletme Müdürlüğü Dalaman Bodrum Göcek Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title