Haberler

Bodrum'da Fener Alayı Coşkusu

BODRUM'da 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle düzenlenen Fener Alayı'na yaklaşık 7 bin kişi katıldı.

BODRUM'da 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle düzenlenen Fener Alayı'na yaklaşık 7 bin kişi katıldı.

Zafer Bayramı'nın 94. yıl dönümü için Bodrum'da, Fener Alayı düzenlendi. Akşam Milta Marina A.Ş. önünde toplanan, ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri bulunan yaklaşık 7 bin kişi, meşalelerle 1 kilometre mesafedeki Bodrum Belediye Meydanı'na yürüdü. Bodrum AKUT ekibinin ahşaptan yapılmış dev Atatürk heykeli, gazilerin Atatürk posterleriyle katıldığı etkinliğe; Bodrum Beşiktaşlılar Derneği, Bodrumspor Kulübü yöneticileri ve sporcuları, Bodrum Vosvos Derneği, Bodrum Motosiklet Kulübü, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, CHP İlçe Başkanı Recai Seymen, Atatürkçü Düşünce Derneği Bodrum Şubesi üyeleri de katıldı. 10. Yıl Marşı'yla başlayan yürüyüşte sık sık 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz', 'Ne mutlu Türküm diyene', 'Vatan sana canım feda' ve 'Millet ordu elele' sloganları atıldı. Fener Alayı'na Neyzen Tevfik Caddesi'ndeki bar ve diskolar da çaldıkları 10. Yıl Marşı ve havai fişeklerle destek verdi. Yabancı turistler yürüyüşe katılanları alkışladı.

Konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, "Cumhuriyet'in aydınlık yüzünü yansıtan Bodrumlular olarak Atatürk ilke ve inkılaplarından, yolundan asla vazgeçmedik. Demokrasinin ve Cumhuriyeti'mizin en güçlü savunucuları olarak bugünleri ve bize bu vatanı emanet eden Ulu Önder Atatürk ve büyüklerimizin mirasına sahip çıkmayı sürdüreceğiz" dedi.

TURİSTLER DE ZAFERE ORTAK OLDU

Zafer Bayramı nedeniyle kentteki otellerde, özel kutlamalar da yapıldı. Işıl Club Torba'da düzenlenen gecede, Atatürk'ün Nutku okundu. Sinevizyon gösterisinde, Nutuk sözleri, İngilizce olarak turistlere yansıtıldı. Gecede sahneye çıkan S10 orkestrası solistleri Berrak, Orhan ve İdil, İzmir Marşı, 10 Yıl Marşı ve Memleketim parçasını yerli turistlerle birlikte söyledi. Atatürk'ün dev posteri alevlerle aydınlatıldı.

- Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Taner Uslu Bodrum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title