Haberler

Bodrum'da Belediye Borç Ödemek İçin Mal Satıyor

Güncelleme:

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan Meclis Toplantısı'nda SGK prim borçları ve Vergi Dairesi'ne olan borçların ödenmesi için bazı taşınmazların takas edilmesi maddeleri görüşüldü. Bazı vatandaşlar belediyenin taşınmazlarının borçlara karşı takas edilecek olmasına tepki gösterdi.

Bodrum Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi'nde CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un başkanlığında 22 CHP'li ve 8 MHP'li meclis üyesinin katılımıyla gerçekleşti. Meclis gündeminde yer alan belediyenin borçlarının ödenmesi için taşınmazların takas edilmesi maddeleri tepkilere neden oldu. Toplantıyı sivil toplum örgütü üyeleri, vatandaşlar, CHP ve MHP'li partililer izledi.

Muğla'nın büyükşehir olması ile birlikte gelirlerinin büyük bölümünden mahrum kaldıklarını belirten Başkan Kocadon, "Büyükşehir yasası nedeniyle, Bodrum Otobüs Garajı'nı Muğla Belediyesi teslim aldı. Yıllık 5 milyon liralık gelirimiz de böylece gitmiş oldu. Borçlarımızı, bir şekilde, kapatmaya çalışacağız" dedi.

TOPLAM BORÇ 70 MİLYON LİRA

Grafik tasarımcısı ve çevre gönüllüsü Ayhan Eyikoçak, Belediyenin borçlarının açıklanmasını istedi. Eyikoçak'ın talebi üzerine belediye yetkilileri, Bodrum Belediyesi'nin 11 belde belediyesinden devredilen borçlarla birlikte toplam 70 milyon TL borcu olduğunu, bunun 22 milyonunun SGK prim borcu olduğunu belirtti.

Eyikoçak, "Bodrum Belediyesi olarak, birçok festivale, konsere, kültürel ve sosyal etkinliklere destek verip, organizasyonlar yapılıyor. Madem Bodrum Belediyesi'nin 70 milyon toplam borcu var, paramız yoksa neden eğleniyoruz? Bodrum Belediyesi'nin borçlarını taşınmazları, Bodrum'u satarak mı ödeyeceğiz?" dedi.

SATIŞ İÇİN YETKİ VERİLDİ

Belediyeye ait, Yokuşbaşı Mahallesi'nde bulunan bazı gayrimenkullerin Belediye'nin SGK Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü'ne olan borçlarına karşılık takas yapılması ve Yeniköy Mahallesi'ndeki gayrimenkulün satışı için Belediye Başkanı ve Belediye Encümenine yetki verilmesi oylandı.

21 CHP'li Meclis üyesinin oylarıyla kabul edilen karara 7 MHP'li meclis üyesi ile CHP'li Meclis Üyesi Tuğrul Acar ret oyu verdi. Konacık Mahallesi'nde, mülkiyeti Konacık Belediyesi'ne ait iken, 6360 sayılı yasa ile Bodrum Belediyesi'ne geçen taşınmazın, belediyenin Bodrum Vergi Dairesi'ne olan borçlarına karşılık takas yapılması için Belediye Encümenine ve Belediye Başkanına yetki verilmesinin görüşülmesi de oylandı. Madde, MHP'li üyelerin ret, CHP'lilerin de kabul oyları ile meclisten geçti.

Meclis toplantısının sonunda Gümüşlük Platformu destekçileri kıyı işgallerini önlemek amacıyla geçen hafta Gümüşlük Sahili'nde yaptıkları eylemi tekrarladı. 15 kişilik grup ellerinde 'Kıyı işgallerine son', 'Sahil, deniz işgaldeyiz', 'Kıyılar doğal mirasımızdır' yazılı pankart açtı. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "Eylemlerinizi destekliyorum. Bu eylemlerinizi Bodrum'un her yerinde yapın. Gelecek yıl kıyıların kullanım ve tasarruf hakkını belediyelere versinler" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muğla Belediyesi Mehmet Kocadon Bodrum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title