Haberler

Bodrum'da Barış Yürüyüşü

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde Dünya Barış Günü nedeniyle 'Barış Yürüyüşü ve Mitingi' düzenlendi.

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde Dünya Barış Günü nedeniyle 'Barış Yürüyüşü ve Mitingi' düzenlendi. Etkinlik, Barış Meydanı'nda yapılan basın açıklamasının ardından düzenlenen ve dostluk, barış türkülerinin seslendirildiği konser ile son buldu.

Emek ve Demokrasi Güçbirliği Platformu tarafından bu akşam saatlerinde, 'Ülkede Barış Dünyada Barış' isimli yürüyüş ve miting düzenlendi. 'Demokrasi ve Barış İstiyoruz' pankartının ardından iki metre genişliğinde 30 metre uzunluğunda beyaz bir örtü taşıyan grup, Tepecik Camii önünden başlayan yürüyüşü Neyzen Tevfik Caddesi'nde devam ettirip Barış Meydanı'nda bitirdi. Yürüyüşe katılanların ellerinde 'Özgürlük', 'Barış', 'Azadi', 'Peace', 'Denenmeyen Tek Şey Barış', 'Yaşasın Barış', 'Kardeşlik' ve 'Barış Hemen Şimdi' yazılı dövizler taşıdı. Sık sık Türkçe ve Kürtçe, "Savaşa karşı barış hemen şimdi" ve "Faşizme karşı barış hemen şimdi" sloganları atıldı. Bazı katılımcıların Che Guevara tişörtleri giydiği görüldü.

Yürüyüşün ardından basın açıklaması yapan TMMOB Bodrum Şubesi Temsilcisi Şehabettin Doğan, "Ülkemiz son bir yıldır art arda patlayan bombalar, içeride ve dışarıda körüklenen şiddet, emperyalist güçlerin ülkemiz ve bölge üzerine projeleriyle savaşın gölgesinde yaşar hale geldi. Her gün yeni bir acıya, patlamaya, terör saldırısına uyanıyoruz ve artık 'yeter' diyoruz. Biz, Bodrum'da yaşayan barışseverler, bölgemizde ve ülkemizde yaratılmak istenen kaos ortamına, savaş dayatmalarına, yeni dünya düzeni teorilerine karşı daima barıştan, demokrasiden, özgürlüklerden yanayız. 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla bir kez daha savaşa hayır, barış hemen şimdi diyoruz. ve ülkede, bölgede, dünyada barış istiyoruz" dedi.

Doğan'ın açıklamasından sonra yürüyüş boyunca taşınan beyaz örtünün üzerine Barış'ı simgeleyen sözler yazıldı, resimler çizildi. İzmir'den gelen Praktise Müzik Kolektifi isimli grup önce çocuk ve barış şarkıları söyledi, sonra dostluk ve barış türküleriyle konserlerine devam etti.

- Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dünya Barış Günü Tepecik Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title