Haberler

Bodrum'daki Aşiret Düğününde Takılar Çantaya Sığmadı

Güncelleme:

Bodrum'da Van'ın Botan Aşireti liderlerinden Bahattin Altun'un oğlu ile müteahhitlik yapan Mehmet Salih Coşkun'un kızı için düzenlenen düğün töreninde takı merasimi 2 saat sürdü.

Bodrum'un Turgutreis Mahallesi'nde, Vanlı Botan Aşireti'nin düzenlediği düğüne yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Renkli görüntülere sahne olan düğünde gelin ve damada takılan altın ve paralar çantalara zor sığdı.

"ANNEMİN İLK VE SON GELİNİ"

Bodrum'da yaklaşık 20 yıldır müteahhitlik yapan Van'ın Botan Aşireti liderlerinden, ilçedeki Köroğlu İnşaat A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Altun'un oğlu 29 yaşındaki Seyfettin Altun ile Van'ın Özalp ilçesinde müteahhitlik yapan Mehmet Salih Coşkun'un kızı 23 yaşındaki Nur Coşkun, Turgutreis Arena Futbol Sahası'nda dün yapılan düğünle evlendi.

Gelin arabasının üzerine damadın yazdırdığı "Annemin ilk ve son gelini" yazısı dikkat çekti. Düğüne Van ve Bodrum'dan yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Bodrum Belediyesi nikah memuru Zeynep Mol'un kıydığı nikahta, davetlilere Bodrum usülü keşkek, pilav, ayran ve lokma ikram edildi.

TAKI TÖRENİ İKİ SAAT SÜRDÜ

Kürtçe zılgıt ve halayların çekildiği Van ve Bodrum yöresi türkülerinin söylendiği düğün, saatlerce sürdü, renkli görüntülere sahne oldu. Düğünde gelin ve damada takılan dolar, euro ve lira ile altın takılar 5 ayrı çantaya dolduruldu. Takı töreni yaklaşık iki saat sürdü.

BARIŞ MESAJI VERDİ

Baba Bahattin Altun, "Türkiye'nin batısı da doğusu da kardeş. Van'dan geldik. Yıllardır ekmeğimizi burada kazanıyoruz, geçimimizi sağlıyoruz ve hiçbir sıkıntı çekmedik. İnsanlar arasında barış ve kardeşliği bozmaya yönelik her türlü saldırı ve düşünceyi kınıyoruz. Kardeşçe yaşamak varken bu saldırılar niye. Tüm Türkiye'nin güzelliği ümit edelim ki bu düğün gibi neşeli ve mutlu olsun. Bu ülke hepimizin, hepimize de yeter. Bu nedenle düğünü de ekmeğimizi kazandığımız Bodrum'da yaptık." dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Salih Turgutreis Bodrum Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (212)

TİYNETİ BOZUKLAR:

DUGUN EGLENCE VE GEZMEYE BODRUMA GEL, KEYFİNİ YAP VANA GİT PUSU KUR.

21
174
yanıtYanıtla
MÜCAHİT 61:

YERYÜZÜNE GELMİŞ GEÇMİŞ EN AŞAĞALIK EN NANKÖR MİLLETSİNİZ LAN, YAHUDİLER BİLE GÖZÜMÜZE DAHA SEVİMLİ GÖRÜNÜYOR. .

105
18
yanıtYanıtla
TÜRK:

Kürt işte Bodrum da olsa sonuçta Kürt

17
102
yanıtYanıtla
SAVCI:

Bodrumu da Bozdunuz Sonunda

14
77
yanıtYanıtla
muglali:

Adam gibi adamdır seyfettin kardeşim beraber okuduk

87
3
yanıtYanıtla
ÜLKEM:

HELAL OSLUN DÜĞÜN BUDUR ARKADAŞ:) SÜPER YAAA HERKESTE OLMAZ BU ŞANS BU ÇEVRE!

83
6
yanıtYanıtla
dadaş:

bide aglarlar dövlet bize bagmiii diye nasipsizler

18
70
yanıtYanıtla
SİİRTLİ ARAP:

Kürtler kadar iyi yaşayan, Kürtler kadar zengin yok buna rağmen halen huzursuzluk çıkartıyor bazıları

54
28
yanıtYanıtla
SELOCAN:

ATATÜRKÇÜ BİR TÜRK OLARAK KÜRT KARDEŞLERİMİ GENİNİ VEDE DAAMADI AYRI AYRI TEBRİK EDERİM YALNIZ AĞALIĞA BASKIYA AŞİRET MANTIĞINA KARŞIYIM BU ÇAĞDA 2000 LERİN TÜRKİYESİNDE EŞİTLİK ÖZĞÜRLÜK ÇAĞDAŞ YAŞAM LAİK CUMHURİYET VARDIR AĞALIK OLAMAZ AŞİRETDE MOLLADA OLAMAZ YAŞASIN BÜYÜK ATATÜRK İLKELERİ VE LAİK CUMHURİYET

67
5
yanıtYanıtla
halil_:

mutluluklar diliyorum, evleniyor olmalarından başka imrenilecek bir şey göremedim ben.

65
4
yanıtYanıtla
Tüm 212 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title