Haberler

Bodrum'da Arı Yetiştiriciliği Paneli

Bodrum ilçesinde "Arı Yetiştiriciliği" konulu panel düzenlendi.

Bodrum ilçesinde "Arı Yetiştiriciliği" konulu panel düzenlendi.

Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği ile Bodrum Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğinde Marmara Koleji Konferans Salonu'nda gerçekleştirtilen panele, Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ziya Şahin, Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Aydın ve Dr. Mesut Ertan Güneş konuşmacı olarak katıldı.

Panelde üreticiler için arı sağlığı ve arı yetiştiriciliği, tüketiciler için ise bal, polen, arı sütü, propolis ve yan ürünlerin insan sağlığı açısından faydaları anlatıldı. Panelde sahte bal ve arı ürünleri konusunda da tüketicilere bilgi verildi.

Prof. Dr. Levent Aydın, yaptığı konuşmada, üniversite olarak yaklaşık 300-350 kovana baktıklarını söyledi. Türkiye'nin arı varlığında dünyada ikinci sırada olduğunu ifade eden Aydın, "Kilometreye düşen kovan sayısı anlamında ise birinci sıradayız. Hala arı üzerinde çalışmamıza rağmen, arının daha yüzde 15'ini öğrendik" dedi.

Panelde ayrıca, arının bilinmeyen diğer faydalı yönleri anlatıldı. Paneli çok sayıda arı yetiştiricisi izledi.

- MUĞLA

Kaynak: AA / Yerel

Marmara Bodrum Aydın Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title