Haberler

Bodrum'da "Ahşap Güneşlenme Platformu" Tartışması

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yapımına başlanan ahşap güneşlenme platformu, kaçak olduğu gerekçesiyle belediye ekiplerince yıkıldı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yapımına başlanan ahşap güneşlenme platformu, kaçak olduğu gerekçesiyle belediye ekiplerince yıkıldı.

Torba Mahallesi'nde bir otel tarafından yapımına başlanan ahşap güneşlenme platformu, vatandaşların şikayeti üzerine belediye ekipleri tarafından kaçak olduğu gerekçesiyle söküldü.

Platformu oluşturan demir kazıklar söküldüğü sırada bölgeye gelen Torba Mahallesi sakinleri ve bazı çevreciler, platformu yaptıran otel işletmecileri ile tartıştı.

Torba Güzelleştirme Derneği Başkanı Sencer Kaygusuzer, gazetecilere yaptığı açıklamada, platformun kıyı kenar çizgisi kurallarına uymadığını ve sökülmesi gerektiğini söyledi.

Torba'da sahil kesiminin bazı oteller tarafından yasalara aykırı olarak kullanıldığını iddia eden Kaygusuzer, "Otellerin önüne ecrimisil ödüyorlar, ondan sonra istedikleri gibi kullanacaklarını sanıyorlar. Buralar halka aittir. Halk istediği gibi buralardan denize girebilir. Ecrimisil ödeyerek şezlong koyuyorlar ve vatandaşlardan para alıyorlar" dedi.

Torba Mahalle Muhtarı Fatma Kavcar ise Torba'daki işletmelerin kendi önlerindeki plajları sadece kendileri için kullanmak istediklerini iddia ederek,

"Torba bazı kişiler tarafından parsellendi. Halkı düşünen yok. Sadece kendi çıkarları için kullanıyorlar" diye konuştu.

Bu arada Bodrum Yurttaş İnisiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan ve çevreci Bilge Contepe de bölgeye gelerek mahalle sakinlerine destek verdi. Karahan ve Contepe protesto amacıyla sahilde bir leğenin içine su koyarak ayaklarını içine soktu. Karahan daha sonra leğeni otel işletmecilerine verdi. Bu sırada Karahan ile işletmeciler arasında tartışma yaşandı

-OTEL İŞLETMECİLERİ-

Otel işletmecilerinden Mustafa Akpınar ise, yapmayı planladıkları ahşap güneşlenme platformunun yasalara uygun olduğunu savundu. Bölgenin daha önce kötü durumda olduğunu ve kendi girişimleriyle temizlendiğini iddia eden Akpınar, "Biz vatandaşlar daha rahat denize girsin diye burayı düzenledik. Herhangi bir işgal söz konusu değil" dedi.

Murat Yaylacı isimli otel işletmecisi de bölgeye büyük miktarlarda yatırımlar yaptıklarını anlatarak, "Ecrimisil ödenecek buraya. Ancak gelip burada güneşlenmek isteyen şezlong parası verecek. Türkbükü'nde vatandaşlar girebiliyor mu denize? Burada az önce yapılanları bir şov olarak görüyorum" diye konuştu.

- MUĞLA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title