Haberler

Bodrum'da 3 Bin Fidan Dağıtıldı

Güncelleme:

Bodrum'da Erozyonla Mücadele Haftası etkinlikleri kapsamında, 3 bin fidan dağıtıldı.

TEMA Vakfı Bodrum Gönüllülerinin organizasyonuyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Orman İşletme Şefliğinin destek verdiği Erozyonla Mücadele Haftası etkinlikleri kapsamında Bodrum Belediye Meydanı'nda etkinlik düzenlendi.

İlçede bulunan okullardan yaklaşık 250 öğrencinin katıldığı etkinlikte konuşan Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, etkinlikler kapsamında dağıtılan fidanları toprakla buluşturacaklarını, bu bilincin ve duyarlılığın giderek artmasını dilediklerini söyledi.

TEMA Vakfı Bodrum Gönüllüsü Haluk Ortaç ise "Doğal varlıklarımızı korumak ve teslim aldığımız doğal varlıklarımızı bizden sonrakilere teslim etmek gibi bir görevimiz var" dedi. Türkiye'deki toprak kaybını rakamlarla açıklayan Ortaç, şöyle konuştu:

"Türkiye'de bilindiği gibi yüksek bir erozyon var. Bilim insanları her yıl 1 milim kalınlığında toprağımızı kazanamamak üzere kaybettiğimizi ifade ediyorlar. Her yıl kaybedilen 1 milim toprak 10 sene sonra 1 santim oluyor. 1 santim kalınlığında verimli tarım topraklarımızı kaybetmek gerçekten önümüzde bir sorun olarak duruyor."

Öğrencilere fidan dağıtan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da Bodrum'un yeşilinin korunması gerektiğine dikkati çekti.

Kocadon, "Bodrum'da yeşili korumamız lazım. Bodrum'un yamaçlarını ağaçlandırmamız lazım. Bunun için özellikle hem ormanımıza hem milli eğitime çok teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Meydanı'nda toplanan kalabalığa ve yoldan geçen araçlara, bin 350 fıstık çamı, 500 zakkum, 400 mavi selvi, 250 defne ve 500 erguvan olmak üzere toplam 3 bin fidan dağıtıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Erozyonla Mücadele Haftası Milli Eğitim Müdürlüğü Türkiye Bodrum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title