Haberler

Bodrum'da 2 Kişinin Öldüğü Çatışma, Cip Yüzünden Çıkmış

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, onlarca turistin gözü önünde 32 yaşındaki Hasan Turan ile 17 yaşındaki Yakup Turan'ın ölümü, 4 kişinin de yaralanmasına neden olan silahlı çatışmanın, 150 bin TL'lik cipin teslimatının yapılmamasından kaynaklandığı öne sürüldü.

Bodrum İlçesi'nde iki araç kiralama şirketinin sahipleri arasında dün öğle saatlerinde, Kıbrıs Şehitleri Caddesi Gümbet Kavşağı'nda çıkan ve 4 tabancanın kullanıldığı çatışmada, Hasan Turan ile kardeşi Yakup Turan hayatını kaybetti, iki gruptan toplam 4 kişi ise yaralandı. Muğla Adli Tıp Kurumu Morgu'nda otopsileri tamamlanan Hasan Turan ile Yakup Turan toprağa verilmek üzere, yakınları tarafından Van'ın Özalp İlçesi'ne götürüldü.

YARALILARIN TEDAVİLERİ SÜRÜYOR

Olayda yaralanan ve Özel Bodrum Hastanesi'nde tedavi gören Tahsin Kaya'nın (51) ameliyata alındığı, Yaşar Kaya'nın (27) tedavisin sürdüğü, Bodrum Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Naci Turan'ın (28) Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildiği, Bekir Turan'ın (30) tevisinine de Bodrum Devlet Hastanesi'ndedevam edildiği belirtildi. Çatışmada olay yerinde olan ve gözaltına alınan ancak olaya karışmadığı tespit edilen Ahmet Kaya ise ifadesi alındıktan sonra bugün sabah saatlerinde savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı.

ÇATIŞMANIN NEDENİ TESLİM EDİLMEYEN CİP

Bodrum'da yerli ve yabancı turistleri dehşete düşüren olayın nedeni de ortaya çıktı. Yaşar Kaya ile ağabeyi Tahsin Kaya'nın, 6 ay önce Hasan Turan ile kardeşi Yakup Turan'a 150 bin TL verdiği ve karşılığında firmalarında kullanılmak üzere cip getirmelerini istedikleri, ancak cipin getirilmediği, Hasan Turan'ın da parayı vermediği öne sürüldü. Kaya kardeşlerin avukatı Atilla Kaan Komut şu açıklamayı yaptı:

"Yaşar Kaya, parasını geri istediği Hasan Turan'ı geçen hafta aynı yerde tartıştıktan sonra çıkan kavgada dövmüştü. Kaya kardeşler dolandırıldıklarını anlayınca paralarını istedi ancak bir türlü geri alamadı. Bu kez de Hasan Turan yediği dayağın intikamını almak için Kaya kardeşlerin bulunduğu oto kiralama firmasının önüne gelmiş ve çıkan tartışmanın ardından silahla ilk ateşi hayatını kaybeden Hasan Turan açmış. Kaya kardeşler de kendilerini savunmak için silaha davranmışlar. Olay Kaya kardeşlerin dolandırılmasından kaynaklanıyor." - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tahsin Kaya Hasan Turan Yaşar Kaya Muğla Politika Güncel Haberler

title