Haberler

Bodrum'da 19 Aralık'ta Res Mitingi Var

Bodrum'da yapılacak rüzgar enerji santrallerinin (RES) yerine karşı olan çevreciler ile RES'lerin kurulacağı arazilerin sahipleri, basın açıklaması düzenledi.

Bodrum'da yapılacak rüzgar enerji santrallerinin (RES) yerine karşı olan çevreciler ile RES'lerin kurulacağı arazilerin sahipleri, basın açıklaması düzenledi. RES'e karşı mücadele başlatan grubun avukatı Remzi Kazmaz, tepkilerini bir kez daha göstermek için 19 Aralık'ta miting yapacaklarını duyurdu.

Bodrum'daki iki mahalleye kurulması planlanan RES'lerin yerine karşı olan Bodrum Yarımadası Çevre Platformu, bugün basın açıklaması düzenledi. Ellerinde 'Yalıkavak Geriş, Gümüşlük'te RES'e hayır, Bu dava senin Bodrum' yazılı afiş taşıyan grup adına açıklamayı Remzi Kazmaz yaptı. RES'e değil yerine karşı olduklarını söyleyen Avukat Kazmaz şöyle konuştu:

"Bodrum'da kurulmaya çalışılan proje, buranın ne tarihine, ne mitolojisine, ne sanatına hiçbir şeyine katkı sağlamayan projelerdir. Akyarlar'da, Geriş'te, Gökova'da, Güvercinlik'te yapılmaya çalışılan RES'ler bu topraklar uygun değildir. Biz her zaman söylüyoruz ve RES'e karşı değiliz, kurulduğu yerlere karşıyız. Öncelikle Danıştay 6'ıncı Dairesi'nden aldığımız yürütmeyi durdurma kararı vardı. Bu karara rağmen şirket çalışmaya devam etti. Daha sonra Muğla İdare Mahkemesi'nden alınan 'ÇED gerekli değildir' kararına karşı bir yürütmeyi durdurma kararı aldık ve nihayet şirket buradan gitti. RES'i yapan firmaya diyoruz ki; Siz gerçekten bu vatanı seviyorsanız, Anadolu'da hatta ve hatta Muğla'da çok güzel rüzgar alan yerler var. Yaşam alanlarından uzak, tarihi ve kültürel miraslardan uzak, arkeolojik ve sit alanlarından uzak. Ama özellikle de insanların ve canlıların yaşamış olduğu alanlardan uzak yerlerde RES'leri kurarsınız. Bu ülkeye bir milli menfaat sağlarsınız. Her zaman başından beri söylediğimiz, bu inatla ve ısrarla yapmaya devam edecekseniz, Bodrum artık ayağa kalktı, sivil toplum örgütleri kenetlendi."

Avukat Kazmaz, 19 Aralık'ta Yalıkavak eski Belediye Meydanı'nda saat 13.00'te yapacakları mitinge vatandaşları davet etti. Mitinge, Derelerin Kardeşliği Platformu ile Kazım Koyuncu'nun kardeşi Niyazi Koyuncu'nun da kente gelip destek vereceği belirtildi. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gümüşlük Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title