Haberler

Bodrum Cup Yat Festivali Başladı

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, bu yıl 26'ncısı düzenlenen Bodrum Cup Uluslararası Yat Festivali bugün yapılan kortej yürüyüşü ve kampana çanının çalınması ile start aldı.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, bu yıl 26'ncısı düzenlenen Bodrum Cup Uluslararası Yat Festivali bugün yapılan kortej yürüyüşü ve kampana çanının çalınması ile start aldı. Renkli görüntülerin oluştuğu festivalin başlangıcını yerli ve yabancı on bin kişi izledi.

Bodrum'da bu yıl 26'ncısı düzenlenen Bodrum Cup Uluslar arası Yelkenli Yat yarışmaları Festivali bugün akşam saatlerinde Milta Marina A.Ş. önünden başlayan ve liman boyunca devam edip Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi önünde sona eren yürüyüş ile start aldı. Era Yat Kulübü tarafından organize edilen yarışmanın kortej yürüyüşüne Organizasyon Komitesi Başkanı Erman Aras, Başkan Yardımcısı Süleyman Uysal, Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, yarışmaya katılan yatların personeli, denizcilerle birlikte yaklaşık 1500 kişi katıldı. Afyon'un Dinar İlçesi Belediye Bandosu'nun çaldığı 10. Yıl Marşı ile başlayan ve pop şarkıları ile devam eden yürüyüş sırasında Modacı İlkay Bayhan'ın denizciler için yaptığı tasarımları sergileyen mankenler ve kıyafetler izleyenlerin nefeslerini kesti.

KRALİÇE ARTEMİSİA TURİSTLERİ SELAMLADI

Estetiysen Mehtap Poyraz'ın tahta binerek tarihin ilk kadın denizcisi Artemisia'yı canlandırdığı yürüyüş yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekti. Artemisia sık sık denizcileri, yerli ve yabancı turistleri selamlayarak, hatıra fotoğrafı çektirdi. Denizciler, koyların imara açılmasını protesto etmek amacı ile ellerinde "Koylara Göz dikenin Gözü Çıksın", "Hey rantçı İzleniyorsun" ve "Bugün değil Geleceğini Düşün" yazılı pankartlarla oyların betonlaşmasını protesto etti.

Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, "Her yıl onlarca gulet denize inerken Bodrum guletleri dünya markası olurken biz hala bu guletlerin gezdiği cennet koyları koruyamamanın sıkıntısını yaşıyoruz. Gökova'nın cennet Mazı, Ören ve Kisebükü koyları deniz turizmi tesisleri adı altında imara açılmak için yeni yasal düzenlemeler yapılıyor. Bunlara dur demek mavi yolculuğu beton yığınına çevrilmesini önlenmesi ve mavi yolculuk koylarının imara açılmasını yarışmalar sırasında da protesto edeceğiz" dedi.

Sunu Sahne Organizasyon bünyesinde yer alan dansçıların yaptığı modern dans gösterileri ise nefesleri kesti. Bodrum Su altı Arkeoloji Müzesi önünde kurulan standaki gösterileri yaklaşık 6 bin kişi izledi. Gösterilerin sonunda dünyayı tekneleri ile dolaşan usta denizciler Sadun Boro, Haldun Kargöz, Tanıl Tuncel, Cumhur Gökova ve eşi Maisa Gökova Organizasyon Komitesi Başkanı Erman Aras ve yardımcısı Süleyman Uysal ile birlikte kampana çanını çalarak yarışmaların startını verdi. Aras, "Yaklaşık 150 gulet ve 1500 kişi ile Ege Denizi'ne yarın yelken açarak barış ve dostluk mesajları verirken bir yandan da Bodrum guletlerine ve bu guletlerin yarattığı mavi yolculuktaki koyların korunmasına dikkat çekmek istiyoruz" dedi.

26. Bodrum Cup Uluslararası Yelkenli Yat Yarışmaları yarın saat 10.00'da Karaada önünden verilecek 13 millik Bodrum- Bodrum etabı ile devam edecek. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Uysal Gökova Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bayhan kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Bayhan kaç yaşında, nereli? Bayhan biyografisi! VAPUR SEFERLERİ İPTAL Mİ? 18 Nisan İstanbul'da vapur seferleri iptal mi edildi? Yeşim Akıncı kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Yeşim Akıncı kaç yaşında, nereli? Yeşim Akıncı biyografisi! Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title