Haberler

Bodrum Belediyesş Res'i Konuştu

Bodrum Belediye Meclisinin Mart ayı olağan toplantısı Nurol Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Bodrum Belediye Meclisinin Mart ayı olağan toplantısı Nurol Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

11 gündem maddesinin konuşulduğu toplantı sonunda Yalıkavak Mahallesinde kurulması planlanan Rüzgar Enerji Santraline (RES) karşı mücadelesi ile tanınan avukat Remzi Kazmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'dan izin isteyerek bir konuşma gerçekleştirdi. RES'lere karşı değiliz yapıldığı bölgeye karşıyız diyen Kazmaz şunları söyledi: "Sayın başkanım, değerli meclis üyelerim Bodrum hepimizin. Şunda hızlı gelişen olaylar nedeniyle bu olayı gündeme getiremedik. Kusura bakmayın böyle gündem dışı bir konuşma yapıyorum. Gümüşlük, Yalıkavak Geriş Platformu sözcüsü olarak konuşuyorum şu anda. Maalesef şu anda Yalıkavak Geriş'te şu anda 13, ileride 100'e yakın rüzgar elektrik santralleri kuruluyor ve bütün Bodrum bu santrallarle donatılacak. Bu kaygı verici gelişme çok hızlı gelişti. Biz Ankara'da davamızı açtık, burada da açtık, imar planlarına, kamulaştırmaya ve RES'e karşı ama baş edemiyoruz. O nedenle başta sayın başkan, sevgili meclis üyelerinin ve Bodrum halkını bu anlamda adeta göreve çağırıyoruz. Artık kamulaştırmayla birlikte kararı aldı şirket. Yarın kapınıza dayanacak ve orası için inşaat ruhsatı isteyecek. 13 Tane girdiği yere sakın aldanmayalım yüzlerce rüzgar elektrik santrali kurulacak. Biz diyoruz ki; RES'lere karşı değiliz ama RES'lerin kurulduğu bu alana karşıyız. O nedenle şirketide duyarlılığa çağırıyoruz ama burada bir ilkeli karar alması gerekir Bodrum Belediyesinin" - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Kocadon Bodrum Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

Mustafa Tanışık:

Bodrum Yarımadası zaten Türk turizm ine İstanbul ve Antalya dan sonra üçüncü en büyük döviz girdi katkısında bulunuyor. Nasıl olurda milyarlarca dolar Kazanç sağlayan bu tarihi beldeyi 9 milyonluk bir yatırım bedeli olan sadece ve sadece 11 Mv lık küçücük bir üretim için tüm silüetini katledersiniz, Bodrum da Bina H yüksekliği 6. 5 metre iken 100 metre den uzun olacak bu türbinlere ve acı sanayileşmeye izin verilir. Düşünen mantık sahibi bir insanın bunu anlaması olası değil.

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title