Haberler

Bodrum Belediyesinden Engelsiz Eğlence

Güncelleme:

Bodrum Belediye Başkanlığı, Dünya Engelliler Günü nedeniyle Bodrum Yarımadası'ndaki tüm engelliler için bir yemek düzenledi.

Bodrum Belediye Başkanlığı, Dünya Engelliler Günü nedeniyle Bodrum Yarımadası'ndaki tüm engelliler için bir yemek düzenledi.

Yemeğe Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediye Meclisi Üyeleri, Yahşi Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezi, Bodrum Sağlık Vakfı Begonvil Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı ve Umurca İlkokulu Özel Öğretim Sınıfı öğrencileri, aileleri ve öğretmenleri katıldı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon "Ben sizlerle olmaktan ne kadar mutlu olduğumu her zaman ifade ediyorum. Ama bu mutluluğum her gün biraz daha artıyor. Çünkü zamanında ufak bir adım atmıştık, şimdi bu adımın meyvelerini Bodrum sokaklarında, spor sahalarında, dolmuşlarda görmek beni çok mutlu ediyor. Özellikle Yahşi'deki okulumuzun temelini attığımızda o gün küçük yaşta olanlar bugün belli bir yaş seviyesine geldiler. Ben, sizin içinizde olan, aralarınızda dolaşan bir kardeşinizim ve bir arkadaşınızım. Dolmuşa biniyorum bakıyorum çocukluğunu bildiğim engelli bir kardeşim dolmuşta. Bodrumspor'un maçına gidiyorum tribünde bir başka engelli kardeşimi görüyorum, beni tanıdığı için ayağa kalkıp yer gösteriyor. Cep telefonuma 'Başkanım sizi çok özledim, ziyaret edeceğim' diye mesaj geliyor. İşte bunun hepsinin altında yatan inanmak ve mücadele etmektir. Yani, sevgi engel tanımıyor. Ben bunların hepsini birebir yaşıyorum ve hissediyorum. Onun için emeği geçen bütün arkadaşlara huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Gerçekten özveriyle ne kadar çalıştıklarını görüyorum. Bunun meyvelerini de kendim yaşayarak hissediyorum. Bizler mücadele etme ruhunu hiç kaybetmeyen aksine yaşayan, içinizden çıkan erleriz. Demek ki inanırsak oluyor, inanırsak engeller kalkıyor, inanırsak sevgi engel tanımıyor. Onlarla olmaktan çok mutluyum" dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon konuşmasını sürdürürken yanına gelen çocuklar mikrofonu isteyerek kendilerinin de konuşacağını söyledi. Başkan Mehmet Kocadon'dan mikrofonu alan engelli çocuklar salonda bulunanlara 'Merhaba" dedi. Mikrofonu tekrar alan Başkan Mehmet Kocadon, "Gördüğünüz gibi bir Belediye Başkanı'nın elinden mikrofonu alıp konuşabiliyorlarsa kendilerine olan güvendendir. İşte ulaşılmaya çalışılan sonuç budur. Bütün engelli arkadaşlarımın ailelerine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon konuşmasının bitiminde, Yahşi Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezi'nin açılmasındaki katkılarından dolayı Arif Yılmaz'a teşekkür edip çiçek verdi.

Gece şarkılarla devam ederken hareketli şarkılarda coşan çocuklara Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da eşlik ederek çocuklarla birlikte oynadı ve halay çekti. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Engelliler Günü Mehmet Kocadon Bodrum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title