Haberler

Bodrum Ada, Yelken Dünyasını Yasa Boğdu

Ada, yelken dünyasını yasa boğdu (Görüntü ekiyle)MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, bir otomobilin çarpmasıyla ağır yaralanan 10 yaşındaki yelken sporcusu Ada Uz, 17 gündür yoğun bakımda tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Ada, yelken dünyasını yasa boğdu (Görüntü ekiyle)

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, bir otomobilin çarpmasıyla ağır yaralanan 10 yaşındaki yelken sporcusu Ada Uz, 17 gündür yoğun bakımda tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

TED Bodrum Koleji ve Turgutreis Yelken Kulübü lisanslı sporcusu 10 yaşındaki Ada Uz, geçen 5 Haziran'da annesi Oya Erol Uz (41) ile birlikte Turgutreis Mahallesi'ndeki yelken antrenmanından dönerken Atatürk Caddesi'nin kenarında gördüğü ağaçtan dut yemek için yolun karşısına geçmek istedi. Bu sırada Bodrum'daki bir otelde ön büro personeli olarak çalışan Hayal Aktar'ın (38) kullandığı 48 TH 678 plakalı otomobil, Uz'a annesinin gözü önünde çarptı. Ağır yaralanan çocuk, ambulansla Özel Acıbadem Hastanesi'ne kaldırıldı. Beyin kanaması gecirdiği belirlenen Uz, yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Uz, doktorların müdühalelerine rağmen bugün sabah saatlerinde yaşamını yitirdi. Uz'un ölüm haberi yakınları ve yelken sporu camiasını yasa boğudu. Anne Oya Erol Uz'un acı haberi almadan bir gün önce sosyal medyadaki, "Bu hayatta en çok anne olmayı özledim" yazılı paylaşımı da yürekleri dağladı.

Muğla Yelken İl Temsilcisi Esra Aşkar Güven, "Yelkencilerimiz içerisinde çok başarılı ve geleceği olan Ada'yı, üzücü bir kaza sonucu yitirdik. Ada yaşama tutunmak için 17 gün mücadele verdi ama olmadı. Halen bunun şokunu yaşıyoruz. Üç haftadır dualarımız onunla birlikteydi. Mekanı cennet olsun" dedi.

Antrenörü Kağan Urul, Ada'nın başarı bir öğrenci olduğunu belirtip, "Yelken yarışlarına katılmak için gereken kotalar tek tek aşan biriydi. Son olarak iki kere Türkiye Şampiyonası'na katıldı. Bizi rahatlatmaya çalışan. öğrenmeye çalışan., soru soran, arkadaşlarına yardıkmcı olan biriydi. Ölümü bizleri üzdü. Söylecek bir söz bulamıyoruz" dedi.

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Serhat Belli de acılarının büyük olduğunu belirtip, Arda Uz'u yarın (perşembe) yelken dünyası sporcularının da katılacağı törenle, ikindi namazının ardından Turgutreis'teki Karabağ Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlamayı düşündüklerini söyledi.

Öte yandan, kazadan sonra adli kontrol şartı ile serbest bırakılan otomobil sürücüsü Hayal Aktar, Uz'un ölümünün ardından jandarma tarafından tekrar gözaltına alındı. Aktar'ın jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Turgutreis Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title