Haberler

Bodrum - Abd Savaş Gemisinden Eylemcilere Çalım

ABD Savaş Gemisine Protesto

ABD SAVAŞ GEMİSİNE PROTESTO

Bodrum dan ABD savaş gemisi, protesto eylemi yapılacağı bilgisi ulaşınca 2 saat erken demir aldı.

Erken gelmelerine rağmen gemiyi yerinde bulamayan eylemcilerden Bodrum Yurttaş İnisiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan, iskeleye kırmızı boyalı atlet asıp, ''Bodrum ABD'nin genelevi olmayacak' diyerek tepki gösterdi.

KARADENİZ'de şubat ayında Gürcistan'la yapılan ortak tatbikatta yer alıp gerginliğe yol açan ABD'nin ''USS John L Hall' isimli dev savaş gemisi, Bodrum'da da eylemcilere çalım attı. Bodrum'dan bugün saat 12.00'de ayrılacağı duyurulan ABD savaş gemisi, protesto eylemi yapılacağı bilgisi ulaşınca 2 saat erken demir aldı. 1 saat önce gelmelerine rağmen gemiyi yerinde bulamayan eylemcilerden Bodrum Yurttaş İnisiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan, iskeleye kırmızı boyalı atlet asıp, ''Bodrum ABD'nin genelevi olmayacak' diyerek tepki gösterdi.

Geçen şubat ayında Karadeniz'e çıkarak Gürcistan'la ortak tatbikatlara katılması nedeniyle Abhazya tarafından sert bir şekilde eleştirilen ve gerginliğe yol açan ABD'nin Oliver Hazar Perry askeri sınıfındaki en güçlü savaş gemilerinden 32 bordo numaralı ''USS John L. Hall' dün (pazartesi) sabah geldiği Bodrum'u da karıştırdı. Görevli kadın ve erkek askerleri Bodrum kıyılarında güneşlenip koşu yapan ABD savaş gemisi, gece 80 kişilik grubun meşaleli protestosunun ardından, bugün de bir eylem yapılacağı duyumunu alınca, ayrılışını 2 saat erkene çekti. Bodrum'dan bugün saat 12.00'de ayrılacağı duyurulan ABD savaş gemisi, 2 saat önce demir alıp eylemcilere çalım attı. Gemi, saat 10.00 sıralarında 101 No'lu bot refaketinde Akdeniz'e açıldı. Kara Ada ve Yunanistan'ın İstanköy (kos) Adası arasından Akdeniz'e giren ABD gemisinin rotası açıklanmadı.

''YÜZER DİSKOYU KURANLARA TEPKİ'

Gemi ayrılmadan 1 saat önce limana geldiklerini düşünen Bodrum Yurttaş İnisiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan ve beraberindeki 3 kişi ise beklemedikleri bir manzarayla karşılaştı. Erken gelmelerine rağmen gemiyi yerinde bulamayan eylemcilerden Ayhan Karahan, ''Dün geceki ABD'li askerlerin eğlencesini 'eğlence buraya kadar coni' diyerek durdurduk. Bizler yankinin keyfini kaçırmak ve bu görmüş olduğunuz utanca son verme konusunda kararlıyız. Bodrum onlar için güvenli bölge olmadığından karada yapamadıkları partiyi deniz üstüne taşıdılar. Yasadışı biçimde kurulan yüzer diskoda alkollü parti yaptılar. Bu yüzer diskoyu kuranlar ABD askerine 'bu memleket sizin çiftliğiniz' mesajı vermek istemişlerdir. Ama bu işbirlikçi hevesi kursaklarında kalacak. ABD savaş gemisini geceyarısı yüzer disko haline getirenler ve izin verenler hakkında suç duyurusunda bulunacağız' dedi.

''BODRUM ABD'NİN GENELEVİ OLMAYACAK'

Karahan, Türkiye'nin daha önce defalarca ABD askeri için açık hava genelevine dönüştürülmeye çalışıldığını savunurken, ''Tayland ve Singapur, ABD askeri için ne ifade ediyorsa Türkiye de aynı konuma sürüklenmek isteniyor. Daha dün Marmaris'te, İncirlik'te yaşanan rezalet bunun hazırlığıdır. ABD askeri Bodrum'u kendileri için seks ve eğlence merkezine dönüştürmeye çalışıyor. Adına fuhuş turizmi diyorlar. Bodrum ABD'nin genelevi olmayacaktır. Bodrum'a ne savaş gemisi ne de ABD askeri istiyoruz' diye konuştu.

Açıklamanın ardından bir poşet içerisinde getirdiği kırmızı boyalı atleti ABD gemisinin yanaştığı iskelenin demir parmaklarına asan Ayhan Karahan ve beraberindekiler olaysız şekilde dağıldı. Polisin müdahale etmediği görüldü.

Karahan, geçen yıl haziran ayında da Bodrum'u ziyaret eden ''USS Stout' isimli ABD savaş gemisine yüzerek gitmeye çalışmış, sahil güvenlik ekiplerince gözaltına alınmıştı. Ardından kasım ayında gelen ''USS Higgins' isimli savaş gemisindeki askerlere de ayakkabılarını fırlatarak tepki göstermişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title