Haberler

Bodrum 83 Yaşında Yolsuzluk Yemini Etti

83 yaşında yolsuzluk yemini etti BODRUM'da çevre ve trafik eylemleri ile tanınan 'Trafik Dede' lakaplı 83 yaşındaki Galip Baran, 'Yolsuzlukla Mücadele Edelim Yenelim' kampanyası başlatarak, kendisine destek verenlere yolsuzluk yemini ettirdi.

83 yaşında yolsuzluk yemini etti

BODRUM'da çevre ve trafik eylemleri ile tanınan 'Trafik Dede' lakaplı 83 yaşındaki Galip Baran, 'Yolsuzlukla Mücadele Edelim Yenelim' kampanyası başlatarak, kendisine destek verenlere yolsuzluk yemini ettirdi.

Bodrum Turgutreis Mahallesi'nde yaşayan emekli Galip Baran, Amiral Kafe'de 'Yolsuzlukla Mücadele Edelim Yenelim' kampanyası başlattı. İşletmeci Tayfun Tulu (62) ile eşi Vildan Tulu'nun (42) da yer aldığı etkinlikte Baran, yaşına bağlı rahatsızlıklar nedeniyle güçlükle ayakta durabildi. Buna karşın 20 dakika boyunca yolsuzlukla mücadele etmenin yolları ve yasalardaki maddeleri elindeki megafonla anlatan Baran, kafeteryada oturan ve kendisini ilgili ile izleyenlere Yolsuzlukla Mücadele Kılavuzu dağıttı. 'Sorun Bencillik Çözüm Sencillik' yazılı tişört giyen Baran, kendisini izleyen kalabalığa yolsuzluk yemini ettirdi. Destek verenler Baran'ın şu cümlelerini tekrar etti: "Allahım aşırı tüketmeyeceğime, vergi kaçırmayacağıma, çevreyi kirletmeyeceğime, milli servete zarar vermeyeceğime, trafik kurallarını ihlal etmeyeceğime, rüşvet vermeyeceğime, almayacağıma, imar yasasına aykırı işler yapmayacağıma, sağlığa aykırı alışkanlıklar edinmeyeceğime, iş ahlakına saygı göstereceğime, her şeyi devletten bekleme alışkanlığını terk edeceğime bir başka deyişle yolsuzluk yapmayacağıma, yolsuzluk yapanları sosyal yaptırım olarak bilinen yöntemlerle uyaracağıma, uyardıklarıma kendilerinin de yolsuzluk yapanları aynı yöntemle uyarmalarını önereceğime, iyiyi güzeli doğruyu destekleyeceğime, kötüyü, çirkini yanlışı engelleyeceğime söz veriyorum."

HER HAFTA BİR MAHALLEDE DÜZENLEYECEK

Galip Baran yeminden sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Türkiye, Uluslararası Şeffaflık Örgütü'nün yayınladığı raporda ve yolsuzluk haritasında görüldüğü üzere 11 basamak gerileyerek 64'üncü sıraya geldi. Bakanlar Kurulu'nun 'Saydamlığın Artırılması ve Yolsuzlukla Mücadelenin Güçlendirilmesi Stratejisi' kararına rağmen yolsuzluklar önlenememektedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yolsuzluklarla yıllardır mücadele eden bir uyruğu olarak, bu duruma çok üzülüyoruz. Bu konuda edindiğim deneyim ve birikimden yola çıkarak arkadaşlarımızla hazırladığımız yolsuzluk kampanyasını her hafta bir mahallede düzenleyerek vatandaş olarak bu konuda mücadele verip halkımızı bilinçlendirmek için gayret göstereceğiz. 10 etkinlikte en az 5 bin kişiye yolsuzluk yemini ettirmeyi planlıyorum."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Galip Baran Turgutreis Bodrum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title