Haberler

Bodrum - 2 Zeki Müren 20 Yıl Sonra Heykeliyle Geri Döndü

Zeki Müren 20 yıl sonra heykeliyle geri döndü

TÜRK Sanat Müziği'nin unutulmaz isimlerinden Zeki Müren için, ölümünün 20'nci yılında, son yıllarını geçirdiği ve ölümünden sonra müze olarak düzenlenen evinde mevlit okutuldu. Zeki Müren'in balmumundan yapılan heykeli gerçeğine olan yakınlığıyla görenleri şaşırttı.

Bodrum'da yaşamını sürdürürken 24 Eylül 1996 yılında İzmir TRT stüdyolarında katıldığı bir programda rahatsızlanarak yaşamını yitiren sanat güneşi Zeki Müren, ölümünün 20'nci yılında, son senelerini yaşadığı ve 2000 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından müzeye dönüştürülen evinde bugün öğle saatlerinde düzenlenen mevlitle anıldı. Mevlide Türk Eğitim Vakfı (TEV) Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, TEV Genel Müdürü Yıldız Günay, TSK Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Emekli Tümgeneral A.Tamer Büyükkantarcıoğlu ve yaklaşık 200 kişi katıldı. Umurca Camii İmamı Kamil Gökhan ve Tepecik Camii İmamı Yüksel Kılınçarslan tarafından Zeki Müren'in anısına mevlit okundu.

Zeki Müren'in 20'nci ölüm yıldönümü nedeniyle mevlide gelenler ve içeriyi gezmek isteyenler için öğle saatlerine kadar ücretsiz ziyarete açılan müzede, balmumu heykeli sergilendi. Sanatçının kıyafetlerinin sergilendiği odada yer alan birebir ölçülerinde yapılan heykel gerçeğe benzemesiyle şaşkınlık yarattı. Müzeyi gezen ziyaretçilerden Dilek Cihanur, "Çok duygulandım. Harika bir eser yapmışlar, çok beğendim. Nur içinde yatsın. Sanat güneşimiz süper, sanki kendisi ile görüşüyoruz, canlı gibi. Çok duygulandım inanamıyorum. Keşke hayatımızda yeniden olsa da komşuluk yapsak" dedi.

VAKIF MÜREN'İN KATKILARIYLA BÜYÜDÜ

TSK Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Emekli Tümgeneral Tamer Büyükkantarcıoğlu, Zeki Müren'in eşsiz bir insan olduğunu söylerek, "Mal varlığını eğitim ordusuna ve Cumhuriyet Ordusu'na teslim eden, bu duyarlılığı gösteren müstesna bir insan. 1982 yılından kurulan vakfımıza, 1996 yılında sanatçının malvarlığının intikaliyle dönüm noktası yaşanmıştır. O tarihe kadar elde ettiği bağışlarla ancak, 1 ve 2'nci dereceden gazilere ve ailelerine yardım eden vakıf, sanat güneşinin bağışının ardından sayıları 2 bini bulan 3 ve 4'üncü derece gazilerimize ve onların 200 kadar çocuğuna da yardım yapmaya başlamıştır. Vakıf bu yardımlarla çığ gibi büyümüş, bugün 9 bine yaklaşan gazimize ve ailesine, 1250 öğrencimize her ay neredeyse 7 milyon lira yardım yapacak güce erişmiştir. Bu güce erişmemizde en büyük katkı, Zeki Müren tarafından yapılmıştır" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zeki Müren Bodrum İzmir Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title