Haberler

Bodru - Acıbadem'den Bodrum'a Onkoloji Merkezi -1

Acıbadem'den Bodrum'a Onkoloji Merkezi Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, Acıbadem Bodrum Hastanesi bünyesinde, Onkoloji Merkezi hizmete açıldı.

Acıbadem'den Bodrum'a Onkoloji Merkezi

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, Acıbadem Bodrum Hastanesi bünyesinde, Onkoloji Merkezi hizmete açıldı.

Acıbadem Sağlık Grubu, yeni onkoloji merkezini, Acıbadem Bodrum Hastanesi bünyesinde hizmete açtı. Merkez, hastalara tanıdan tedaviye tek bir çatı altında hizmet verecek. 5 Bin metrekare kapalı alan üzerinde konumlandırılan tesisin açılışı için hastanede tören düzenlendi. Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Muğla İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Acıbadem Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şahin, Acıbadem Bodrum Hastanesi Başhekimi Dr. Aydın Aksoy, Onkoloji Merkezi Sorumlusu Medikal Onkoloji Uzmanı Dr. Hilmi Ege ve davetliler törene katıldı.

SIRADAKİ HEDEF YENİDOĞAN VE ERİŞKİN YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ

Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, 8'inci onkoloji merkezini Bodrum'da, son teknoloji cihazlarla donatarak hizmete açtıklarını belirtti. Aydınlar, "Tüp bebekten, kanser tedavisine kadar, organ nakli hariç bir insan sağlığı ile ilgili her türlü hizmetin verilebildiği bir referans merkezdir. Burada kullanılan cihazlar İzmir'e kadar olan bölgede bulunmuyor. Hem Bodrum'da ve Ege Bölgesi'nde yaşayanlara hem de buraya tatile gelenlere bir sağlık güvencesi sunuyor. Yeni yatırımlar olarak, en büyük eksiklik; Yenidoğan yoğun bakım ve erişkin yoğun bakım ünitesi yeterli değil. Bu konuda çalışmalarımız olacak. İnşallah bu açığı da kapatacağız" dedi.

25 KEMOTERAPİ KABİNİ MEVCUT

Onkoloji Merkezi Sorumlusu ve Medikal Onkoloji Uzmanı Dr. Hilmi Ege, "En son teknolojik cihazları kurmuş bulunmaktayız. 25 kemoterapi kabinimiz var. Ayrıca bir izolasyon odamız var. Bunun haricinde radyasyon onkolojisi ünitemizde de son teknoloji cihazımız da hastalarımızın hizmetine sunulmuş durumda. Amacımız Onkoloji ekibi olarak hastalarımıza konforlu bir tedavi süreci sunmak. Bu amaçla bütün hastane ekibi olarak kanser merkezine odaklanmış durumdayız. Ayrıca Acıbadem Üniversitesi'nde ve diğer Acıbadem hastanelerindeki onkoloji birimleri ile birlikte koordineli olarak çalışmaktayız. Bodrum'da yaşayan veya Bodrum'a ziyarete gelen yerli ve yabancı hastalarımıza da onkolojideki son tedavileri sunmakta olacağız. Çekirdek ekip olarak 25 kişiyiz. Bütün hastane ekibi de destek olduğu için 100 kişilik bir personel demektir. Her hastamız bizim için özeldir ve önemlidir, onları rahat ettirmek bizim birinci amacımız" dedi.

VALİ, 12 AY TURİZM İÇİN AVANTAJ

Sağlık turizmine değinen Vali Çiçek, "Bodrum'da havasıyla, güneşiyle, kasım ayında bile güzel ve sıcak bir mevsim geçiriyoruz. Buradaki nimetlerden yararlanmanın en önemli yolu, tesisleri yapmaktır. Sağlık sektörü ekonomiyi de canlandırır. Muğla'nın güzel ilçelerinden olan Bodrum'da niçin 12 ay otellerimiz çalışmasın, niçin restoranlarımız 12 ay çalışmasın, burada alışverişler yapılmasın. İşte alternatif turizmin burada gerçekleştirilmesi sağlık turizmi önemli. Bodrum Sağlık turizminden çok az bir pay alabiliyor. Bir ay önce belki Bodrum'da 1 milyona yakın nüfus vardı. Bu nüfusu hareketli ve Bodrum'da tutmak için böyle yatırımların yapılmasını sağlamalıyız" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından törene katılanlar merkezi gezdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bodrum Muğla Ege Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title