Haberler

Böcek" Davasının Firari Sanıkları Hakkındaki Dava

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisine "böcek" denilen dinleme cihazı konulmasına ilişkin davada, yakalanamadıkları için dosyaları ayrılan eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdürü Ali Özdoğan, eski Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığı Güvenlik Sistemleri Büro Amiri Serhat Demir ve eski İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdürlüğünde görevli Komiser Yardımcısı Enes Çiğci'nin yargılanmasına devam edildi.

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, şikayetçi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Muammer Cemaloğlu katıldı.

Duruşmada, sanıklar hakkındaki yakalama kararlarının infaz edilmediği tutanağa geçirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Cemaloğlu, karara çıkartılan "böcek" ana davasının halen Yargıtayda bulunduğunu bildirdi.

Mahkeme heyeti, Cumhuriyet Savcısı Şaban Yavuz'un da talebi doğrultusunda, sanıklar hakkındaki yakalama emirlerinin infazının beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Davanın geçmişi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Aralık 2011'de Erdoğan'ın Keçiören'deki evi ile Başbakanlık Resmi Konutu'ndaki çalışma ofislerinde dinleme cihazları bulunmasına ilişkin 13 sanık hakkında dava açmıştı.

Yargılama sonucunda Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi, Özdoğan, Demir ve Çiğci hakkındaki dosyanın, yakalanamamaları nedeniyle ayrılmasına karar vermişti.

Mahkeme, dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdür Yardımcısı Sedat Zavar ile suç tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru İlker Usta'yı "yaptıkları mesleğin getirdiği kolaylıktan faydalanarak, haberleşmenin gizliliğini ihlal" suçundan bir yıl 6'şar ay, "devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etmek" suçundan 6'şar yıl olmak üzere 7 yıl 6'şar ay hapse çarptırmıştı.

Diğer sanıkların beraatine karar verilmişti.

Ayrıca başsavcılık, dinleme cihazı konulmasına ilişkin "örgüt" suçu kapsamında yürütülen soruşturmayı tamamlayarak, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde de dava açmıştı.

Özdoğan, Demir ve Çiğci'nin de arasında bulunduğu 11 kişi hakkında açılan davada, sanıkların Fetullahçı Terör Örgütü üyesi olduğu kaydedilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Emniyet Genel Müdürlüğü Recep Tayyip Erdoğan Serhat Demir Ali Özdoğan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title