Haberler

Böbrek Hastasının Zamanla Yarışı

Yolu kar nedeniyle kapanan Muş'un Varto ilçesine bağlı Hacıbek köyünde yaşayan 45 yaşındaki böbrek hastası Abdurrahman Deniz'e, uygun donör Erzurum'da bulundu Karla mücadele ekiplerinin köy yolunu açmasının ardından evinden alınan Deniz, ambulansla Erzurum'a gönderildi.

Muş'un Varto ilçesine bağlı Hacıbek köyünde yaşayan ve 15 yıldır böbrek hastası olan Abdurrahman Deniz'e uygun donör Erzurum'da bulundu.

Hacıbek köyünde yaşayan ve 15 yıldan bu yana böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gören 45 yaşındaki Deniz'in sağlığına kavuşma hayalleri, sabah saatlerinde Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinden gelen telefonla gerçek oldu.

Uygun donörün bulunduğu haberini alır almaz büyük bir mutluluk yaşayan ancak köy yolunun kar nedeniyle kapalı olduğu gerçeğiyle yüz yüze gelen Deniz, bunun üzerine İl Özel İdaresinden yardım istedi.

Deniz'in sağlık durumunun aciliyetini göz önünde bulunduran İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, kısa sürede harekete geçerek yol açma çalışması başlattı.

Yaklaşık 2 saat süren çalışma sonrası köy yolunu açan ekipler, evinden aldıkları Deniz'i Varto Devlet Hastanesine ulaştırdı. Bölgedeki hava muhalefeti nedeniyle helikopterle gönderilmesi mümkün olmayan Deniz, ambulansla Erzurum'a gitmek üzere yola çıktı.

Böbrek hastası Deniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde Erzurum Araştırma Hastanesi yetkililerinin kendisini arayarak uygun donör bulunduğunu ve nakil için Erzurum'a gitmesi gerektiğini söylediklerini belirtti.

Köy yolunun kardan kapalı olması nedeniyle karla mücadele ekiplerinin çalışma başlattığını ve kısa sürede yolun açıldığını vurgulayan Deniz, "Hastaneye geldim. Helikopterle Erzurum'a yetişebilmem için Varto Devlet Hastanesi yetkilileri Muş Valisi Vedat Büyükersoy ile irtibata geçti. Fakat ilgililer kar ve tipiden dolayı helikopterin havalanamayacağını söylediler. Şimdi ambulansla Erzurum'a yola çıkacağız" diye konuştu.

Deniz, 15 yıldır böbrek rahatsızlığı bulunduğunu ve 2004 yılından beri diyaliz ünitesine bağlı hayat sürdüğünü bildirerek, "Hayırlısıyla bugün Erzurum'a vaktinde yetişirsem bu dertten kurtulacağım" dedi.

Varto Devlet Hastanesi Başhekimi İhsan Güney ise "Hastanemizde tedavi gören Deniz'e, Erzurum Tıp Fakültesinden uygun donör bulunduğu söylendi. Bunun için kriz koordinasyon merkeziyle irtibata geçtik ama hava muhalefeti nedeniyle helikopter kalkış yapamadı. Bu yüzden hastamız karayolu ile yola çıktı" ifadelerini kullandı. - Muş

Kaynak: AA / Güncel

Erzurum Varto Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title