Haberler

Böbrek Hastası Çocuklar Özdilek'te Gönüllerince Eğlendi

Bursa’da, böbrek hastası çocuklar, Özdilek Alışveriş Merkezi’nde moral depoladı.

Bursa'da, böbrek hastası çocuklar, Özdilek Alışveriş Merkezi'nde moral depoladı.

Bursa Böbrek Hastaları Sosyal Yardımlaşma Derneği ve Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi iş birliğiyle 40 böbrek hastası çocuk gönüllerince eğlendi. Özdilek Alışveriş Merkezi'nde aileleri ile birlikte yemek yiyen çocuklar, daha sonra bol bol oyuncaklara binerek keyifli bir gün geçirdi. Bu tip faaliyetlerin çocuklar açısından çok önemli olduğunu ifade eden Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Nerolojisi Uzmanı Doktor Hakan Erdoğan, "Buradaki çocuklarımızın bir kısmı nakil olan, bir kısmı ise diyalize giren hastalarımız. Böyle etkinliklerle ilişkileri gelişiyor ve sıkıntılarını bir biriyle paylaşarak kendilerini ona göre hazırlıyorlar. Mümkün olduğu kadar böbrek rahatsızlığı çeken çocuk sayımızı azaltmamız gerekiyor. Bilindiği gibi böbrek yetmezliğinin en büyük sebebi idrar yolu enfeksiyonudur. Bu hastalıklar, önceden teşhis konulduğu zaman önlenebilir hastalıklardır. İdrar yolu enfeksiyonunda vakit geçirmeden çocuklarımızı mutlaka bir nefroloji uzmanını götürmek gerekiyor" dedi.

Her zaman çocukların ve ailelerin yanlarında olduklarını ifade eden Bursa Vali Yardımcısı Ergun Güngör ise, "Bu tür etkinlikler sürekli yapılmalı ve herkes bilinçlendirilmedir. Ben böyle bir organizasyona katkı sağlayarak bize kucak açan Özdilek Alışveriş Merkezi'ne ve diğer kurumlara teşekkür ediyorum" dedi.

Gönüllerinde eğlenen çocuklar, Vali Yardımcısı Güngör'ün elinden hediyelerini aldı. Organizasyon çekilen toplu fotoğrafla son buldu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title