Haberler

    Bmw ve Daimler'in Projesi Elektrikli Visio.m Tanıtıldı

    İki sene önce başlayan BMW, Daimler ve Münih Teknik Üniversitesi'nin ortak projesi elektrikli Visio.M sonunda günışığına çıkartıldı.

    İki sene önce başlayan BMW, Daimler ve Münih Teknik Üniversitesi'nin ortak projesi elektrikli Visio.M sonunda günışığına çıkartıldı.

    Elektrikli arabalarda teknoloji hızla ilerliyor. Batarya sistemlerinin ve kaportalarda kullanılan malzemelerin gelişmesi, önümüze her gün yeni bir örnek çıkartıyor. Ama elektrikli arabalarda hala ciddi bir sorun var, o da çoğunun benzinli arabalardan pahalı olması. Ama henüz günlük kullanım için uygun olmayan elektrikli araba maliyetlerini düşürmek için iki sene önce başlatılan "Visio.M" projesi sonunda tamamlandı.

    Technical Munich University'nin hafif ve ucuz elektrikli otomobil üretme projesine destek veren BMW ve Daimler firmaları, iki seneden sonra sadece 410 kilogram ağırlığındaki iki kişilik Visio.M arabayı tanıttılar. Visio.M'in bu kadar hafif olabilmesinin sebebi, arabanın kaportasının karbon fiber ve alüminyumdan üretilmiş olması. Aracın pencereleri de cam değil, camın yarı ağırlığındaki polikarbonat malzemeden.

    Visio.M gerçek bir şehir arabası olarak tasarlanmış. Kısa mesafeler için uygun elektrik motoru 20 beygire denk güç üretiyor, maksimum hız saatte 120 kilometre ve tek şarjla 160 kilometre mesafe gidebiliyor. Elektrikli arabalarda ağırlık çok önemli, çünkü ağır arabalar daha fazla güç harcıyor ve bu da daha büyük batarya anlamına geliyor. Büyük batarya da daha büyük motor ve toplamda daha fazla ağırlık anlamına geliyor.

    Ama Visio.M ne kadar hafif olsa da, tasarımında güvenliğe de önem verilmiş. Araçta etrafı devamlı 360 derece tarayan bir radar ve kamera sistemi var. Etrafı devamlı kontrol eden bilgisayar, olası bir çarpışmayı önceden uyarabiliyor. Bu veri hem anında sürüş destek, hem de airbag gibi yolcu güvenlik sistemlerini devreye sokmaya yarıyor.

    Technical Munich University henüz Visio.M ile ilgili seri üretim planlarını açıklamadı ama Münih'de yeni biten elektrikli arabalar fuarı "eCarTec Trade Show"da tanıtılan araç ziyaretçilerden büyük ilgi görmüş.

    The post BMW ve Daimler'in Projesi Elektrikli Visio.M Tanıtıldı appeared first on Silikon Vadisi TV.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    Münih Bmw Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title