Haberler

Bmc İşçilerini Sevindiren Haber

İzmir'de faaliyet gösteren ve Mehmet Emin Karamehmet'e ait Çukurova Grubu'nun şirketlerinden olan, borçları nedeniyle Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) el koyduğu BMC Sanayi ve Ticaret A.Ş., 985 milyon TL muhammen bedelle satışa çıkarıldı. Resmi Gazete'deki satış duyurusu alacaklı işçileri sevindirirken, Türk Metal Sendikası İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Halil İbrahim Tosun, Bu, çalışan kesim olarak bizi çok mutlu eden bir haber. Çünkü biz, biran önce bu şirketin geçmişte olduğu gibi ülke ekonomisine katkıda bulunmasını istiyoruz dedi.

İzmir'in köklü kuruluşlarından olan kamyon, kamyonet, otobüs, midibüs, minibüs ile terörle mücadelede kritik önem taşıyan 'Kirpi' araçlarının üretimini yapan, aylarca, işçilerin maaşlarının ödenmemesiyle gündeme gelen BMC Sanayi ve Ticaret A.Ş., TMSF tarafından satışa çıkarıldı. TMSF'nin geçen 18 Mayıs'ta, ödenmeyen borçlar nedeniyle el koyduğu, BMC'nin 985 milyon TL muhammen bedelle satışa çıkarılması, alacaklı olan işçileri sevindirdi. Maaşlarını alamayan işçilerin zor günler geçirdiğini, bazı işçilerin çocuklarını okuldan aldığını, bazılarının yuvalarının yıkıldığını ve hatta intihar edenlerin bile olduğunu söyleyen Türk Metal Sendikası İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Halil İbrahim Tosun, ihale sürecinin biran önce tamamlanmasını istediklerini kaydetti.

MUTLU EDEN HABER

İlana göre, ihalenin İstanbul'da 10 Nisan'da yapılacağını, 9 Nisan'a kadar da talep toplanacağını vurgulayan, kendisinin de aynı firmada uzun süre çalıştığını söyleyen Tosun, Bu, çalışan kesim olarak bizi çok mutlu eden bir haber. Çünkü biz, biran önce bu şirketin geçmişte olduğu gibi ülke ekonomisine katkıda bulunmasını istiyoruz. İhale süreci gerçekleşir ve asıl işletmeci gelirse, şirketin vizyonuna, geleceğine yatırım yapılacağı ve çalışan sayısının artacağı düşüncesi hasıl olacağı için, ülke ekonomisine katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Firmada şu an yalnızca 'Kirpi' üretiliyor toplam çalışan sayısının üçte birine tekabül eden 500 kişi çalışıyor. Diğerleri de dışarıda bekliyor. Şu an 20 'Kirpi' üretildi ve bu hafta teslim edilmesi düşünülüyor. İşçi arkadaşlarımızla içiçeyiz. Onlar da bu süreçten dolayı geriye dönüp bakıldığında, çok mağduriyet yaşadı. Onlar da biran önce şirketin çalışmasını, bizim sendikamızın da sloganı olan 'Üretmek, kazanmak, kazandırmak' istiyorlar. Bu anlamda da şirketi eski şaşaalı günlerine döndürmek için gayret sarfediyorlar. Üretime geçen aralık ayı itibariyle başlandı. Tabi burada geriye dönük sıkıntılar olduğu için sadece üretim değil, yan sanayilerle ilgili de bazı sıkıntılar olmuştu. Geriye dönük ödemeler yapılandırıldı ve yan sanayiden malzeme akışı sağlandı. Günden güne hem çalışan hem de üretim sayısı artıyor. İflas davaları ihale sürecini etkilemeyecek. İhale sürecinin ardından firmanın satılması durumunda, TMSF'nin garantisi söz konusu, şuan emekliliğini hak eden ve işten ayrılan arkadaşlar var, onların kanundan kaynaklanan hakları da satıştan gelecek parayla ödenecek diye konuştu.

30 BİN KİŞİYE EKMEK KAPISI

BMC'nin varlığının İzmir ve ülke ekonomisi açısından önemli olduğuna dikkat çeken Tosun, Çünkü İzmir'in en önemli sanayi kuruluşlarından biridir BMC. Hem ürettiği ürün hem de istihdam anlamında ana sanayi olduğu için bunların yan sanayisi açısından da bakıldığında İzmir'de 30 bin kişiye ekmek kapısı olan bir işletme. Dolayısıyla biz bu işletmenin biran önce üretimine geçmesini istiyoruz. Farklı kuruluşların talepkar olduğunu öğrendik dedi.

KEŞKE DEĞERLENDİRİLSEYDİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı ve Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar da, BMC'nin satışa çıkartılmasıyla iglili, Bu yasal bir prosedür. TMSF'nin sattığı ilk gayrimenkul değil. Burada önemli bir tekneloji ve otomotiv sektöründe eğitilmiş personel var. Bütün bunlar keşke değerlendirilip yerli otomotiv üretimi yapan bir tesis haline getirilebilseydi. Keşke değerlerlendirilseydi diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu İbrahim Tosun İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title