Haberler

"Bmc İşçileri Yollarda" Haberine Ek

İzmir'in Bornova İlçesi'ndeki BMC fabrikasında çalışan ve 10 aydır ücretlerini alamayan 1500 işçi, eylem için İstanbul ve Ankara'ya giderken mola verdikleri Manisa'da, geceyi spor salonunda geçirdikten sonra bugün tekrar yola koyuldu.

İzmir'in Bornova İlçesi'ndeki BMC fabrikasında çalışan ve 10 aydır ücretlerini alamayan 1500 işçi, eylem için İstanbul ve Ankara'ya giderken mola verdikleri Manisa'da, geceyi spor salonunda geçirdikten sonra bugün tekrar yola koyuldu. Ankara'ya giden işçiler güzergahtaki Uşak'a bugün akşam saatlerinde geldi. 17 otobüsle Uşak'a gelen işçilere CHP, ÖDP, TGB, EMEP, İP ve çeşitli sendikalar destek verdi. Öğretmenevi Kavşağı'nda otobüslerden inen işçiler parti ve sendika temsilcileri tarafından çiçeklerle karşılandı. İşçiler ellerinde Türk bayrakları ve sendika flamalarıyla Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önüne 'İşçiyiz haklıyız kazanacağız', 'İş, ekmek yoksa barış da yok' ve 'Kirpiyi durdurma, askeri vurdurma' sloganları atarak yürüdü. Anıt önünde toplanan işçilere eşlik eden ve işçiler adına konuşan Türk Metal-Sen İzmir Şube Başkanı Halil İbrahim Tosun, "Uşak'a gelmişken, 10 aydır maaş alamayan BMC çalışanlarının çektiği sıkıntılardan Uşaklılar'ın da haberi olsun istiyoruz" dedi. Konuşmanın ardından işçiler geceyi geçirecekleri İstanbul Düğün Salonu'na geçti. Yarın sabah otobüslerle Afyonkarahisar'a gidecek olan işçilerin düğün salonunda kaldığı süre boyunca Uşak Emniyet Müdürlüğü, herhangi bir olayın yaşanmaması için güvenlik önlemi aldı.

DİĞER GRUP BALIKESİR'DE

BMC Fabrikası'nda çalışan 1500 işçiden 13 otobüsle İstanbul'a giden 800 işçi de bugün saat 16.00'da Balıkesir'e ulaştı. Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Yıldırım ve BMC işçileri, Balıkesir girişinde TÜRK-İŞ İl Temsilcisi Ahmet Demirer ve sendikacılar tarafından 'BMC işçisi yalnız değildir' sloganı ile karşılandı. BMC işçileri, daha sonra TEKSİF Sendikası'na üye olunca işten çıkarılan ve 605 gündür fabrikada önünde kurdukları çadırda direnişlerini sürdüren İşbir Sentetik Fabrikası işçilerini ziyaret etti. Teksif Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Hüseyin Akyüz'den İşbir işçilerinin durumu hakkında bilgi alan Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Yıldırım, "Biz, dün BMC'den yola çıkarken, 'Bize ait olanları almaya gidiyoruz' demiştim. Umarım İşbir Sentetik işçileri de bu onurlu mücadelelerinin sonunda işlerine döner" dedi. Ekilmiş Restaurant tesislerinde geceyi geçirecek olan işçiler yarın sabah Bursa'ya hareket edecek. BMC işçileri cuma günü İstanul Levent'te Çukurova Holding önünde eylemlerini sonlandıracak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title