Haberler

BMC'den Mayına Dayanıklı Araç

BMC fabrikasında üretilen kirpi mayına karşı korumalı araç ve 2.5, 5-10 tonluk taktik tekerlekli araçlarının teslimat törenine katıldı.

MİLLİ Savunma Bakanı Vecdi Gönül İzmir'in Bornova İlçesi Pınarbaşı Semti'ndeki BMC fabrikasında üretilen KİRPİ Mayına Karşı Korumalı Araç (MKKA) ve 2.5, 5-10 tonluk taktik tekerlekli araçlarının teslimat törenine katıldı. Bakan Gönül, 'Demek ki, ithalatı yapmayarak, yerli sanayi ye güvenerek de bunlar hizmete girmiş olabiliyor. 600 trilyonluk (milyon TL) katkı Türk ekonomisine sağlanmıştırö dedi.

Törene, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün yanı sıra İzmir Valisi Cahit Kıraç, Çukurova Holding ve BMC Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet, Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, BMC Savunma Sanayi ve Özel Projeler Bölüm Yöneticisi Nadi Postoğlu, sivil ve askeri erkan ile çalışanlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından BMC Savunma Sanayi ve Özel Projeler Bölüm Yöneticisi Nadi Postoğlu, faaliyetleri konusunda ayrıntılı bilgi verdi. Çukurova Holding ve BMC Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet ise, 'Bu projeyle bir ilki daha gerçekleştirdik. Ülkemizin milli menfaatleri doğrultusunda her türlü fedakarlığı yapmaya ve desteği vermeye her zaman hazırız. Bu araçlarımızı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kullanımına sunmaktan büyük memnuniyet duymaktayız. Tüm milletimize bu araçlarımız hayırlı uğurlu olsunö diye konuştu. Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar da, 'Kara Kuvvetlerimize, mayına karşı korumalı araçlardan 2 bin 720 adet tedarik etmekteyiz. Son yıllarda asimetrik tehditlerin de artmasıyla mayın, el yapımı, bombalı saldırılan artmış, güvenlik güçlerimizin korunması ihtiyacı doğmuştur. Bu ihtiyacın karşılanması için başta ABD olmak üzere geliştirme projeleri başlatılarak, bunun benzeri araçlar hizmete sunulmuştur. Biz de tamamen Türkiye'de tasarlanan bu aracı, bugün Türk Silahlı Kuvetleri'ne teslim ediyoruzö dedi.

TÜRKİYE'DEKİ İLK MAYIN KORUMA ARAÇLARI HİZMETTE

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ise, 'Böylesine önemli bir projenin sonuçlanmasından büyük mutluluk duyuyorum. Gelinen nokta itibariyle kara platform ihtiyaçlarının tamamını, öz kaynaklarımızla karşılamaya başladık. Bunda büyük başarı elde ediyoruz. Bu projeyle, hedef istikametinde bir aşamayı daha başarıyla aşmış bulunuyoruz. Proje kapsamında, Kara Kuvvetleri personelinin süratli intikalinin sağlanması, iç güvenlik personelinin, mayın, el yapımı gibi olaylara yönelik korunması amacıyla farklı araçların geliştirilmesi tamamlanmış oldu. Proje çerçevesin de tedariki gerçekleştirilen taktik tekerlekli araçların yanı sıra MKKA araçlar, ülkemizde ilk defa Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterine girmiş olacak. Toplam 468 MKKA araçtan 37'sini, geçen şubatta, KKK teslim aldı. Önümüzdeki günlerde bu teslimata devam edilecek. Toplam 706 adet 2.5 tonluk araçtan 364'ü, 282 adet 5 tonluk araçtan 188'i, 403 adet 10 tonluk araçlardan 268'inin envanterimize girdiğini söylemek istiyorum. Küresel ekonomik krizin yarattığı etkiler düşünüldüğünde BMC tarafından gerçekleştirilerek yapılan tasarım, ülkemiz için büyük ekonomik katkı. Yan sanayi ve KOBİ'ler de bu araçların üretimine aktif olarak iştirak ettiler. Bir ithalat projesiydi, Türkiye de hiç yapılmamıştı. Demek ki, ithalatı yapmayarak, yerli sanayi ye güvenerek de bunlar hizmete girmiş olabiliyor. 600 trilyonluk katkı Türk ekonomisine sağlanmıştır. BMC firmasından bundan sonraki beklentimiz, bu alanda kendisini bir dünya markası yapmasıdır. Araçlarımızın, Türk milletine hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorumö diye konuştu,

Konuşmanın ardından araçların maketleri, katılan protokole takdim edildi. Bakan Gönül ve beraberindekiler daha sonra araçların içine binip yetkililerden bilgi aldı.

BMC KİRPİ MAYINA KARŞI KORUMALI ARACIN ANA ÖZELLİKLERİ

BMC Mayına Karşı Korumalı Araç, NATO standartlarına göre mayın ve balistik tehlikelere karşı gerekli korumaları sağlıyor. Aynı zamanda, motor altının da koruması sağlandığı için, herhangi bir mayın tehdidine maruz kalan aracın kısa sürede onarılarak görevine devam etme yeteneğine sahip. Araç, NATO standardına göre mayın ve balistik testlerinden geçti. Araç, yol şartlarına göre (4x4) veya (4x2) çekişli hareket edebilecek Özellikte. Araç, içinde 13 personeli tam konforlu taşıma kapasitesine sahip. Tankla muharebe edecek bir zırhlı savaş aracı olarak da kullanılabilmektedir. Hiçbir hazırlık yapmadan araç 120 cm'lik derin sulardan geçip, yüzde 60 meyilleri tırmanabilmektedir.

BAKAN GÖNÜL, ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞİ'Nİ ZİYARET ETTİ

KENTTE çeşitli ziyaretlerde bulunan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Şehit Aileleri Derneği İzmir Şubesi'ni ziyaret etti. Burada Dernek Başkanı Yavuz Alphan, Bakan Gönül'e, şehit ailelerinin sıkıntıları konusunda bilgiler verdi. Ziyarette, 'Kurşun yiyen her türlü hakkı alıyor, kurşun yemeyen almıyorö diyen Alphan, yangın, sel, deprem ve trafik kazalarında ölen askerlerin ailelerine de maddi, manevi haklar tanınmasını gerektiğini belirterek, şehit kanunun genişletilmesini, şehitlerin işsiz yakınlarına iş bulunmasını istedi. Bakan Gönül ise, 'Kutsal görev yapıyorsunuz. Bu tip sıkıntılar her gün bana geliyor. Üzerinde çalıştığımız bir konu. Şehitlerimiz şehittir. Biz karar vermiyoruz, zaten onlar seçilmiş insanlardır. Sıkıntılarla ilgili çalışmalar yapılıyor. Bu yasama dönemine yetişmedi ancak önümüzdeki yasama döneminde gerçekleştirilecek. Ben de isteklerin hepsinin gerçekleştirilmesini isterim ama durumun maliye, hazine gibi yönleri de varö dedi. Bakan Gönül, iş bulunmasıyla ilgili olarak ise, bugünkü uygulamanın sakıncalarının giderilmeye çalışıldığını, yakınların haklarının dağılımıyla ilgili çeşitli sıkıntılar bulunduğunu, çözmek için çalıştıklarını dile getirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title