Haberler

BM'ye "Kimyasal Silaha Karşı Hareket Geç" Çağrısı

Suriye Geçici Hükümeti, Suriye'de Esed rejiminin kimyasal silah kullandığını, bu konuda Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin harekete geçmesi gerektiğini savundu.

Suriye Geçici Hükümeti, Suriye'de Esed rejiminin kimyasal silah kullandığını, bu konuda Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin harekete geçmesi gerektiğini savundu.

Kentte bir binada basın toplantısı düzenleyen hükümet yetkilileri, son günlerde İdlib'teki saldırılarda kimyasal silah kullanıldığını tespit ettiklerini, bu saldırılarda 6 kişinin öldüğünü, 70'den fazla kişinin yaralandığını öne sürdü.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu üyesi Cevad Ebu Hatab, yaptığı açıklamada, yaralıların Suriye Amerika Tıp Toplumu (SAMS) Hastanesinde tedavi altına alındığını belirtti. Hatab, kullanılan kimyasal silahların yaralılar üzerindeki etkilerini video ve fotoğraflarla belgelediklerini iddia etti.

Kimyasal silahın klorin gazı olduğunu düşündüklerini aktaran Hatab, BM Güvenlik Konseyi'nin 6 Mart'ta klorinin Suriye'de silah olarak kullanılmasını şiddetle kınayan bir açıklama yayınladığını, klorinin silah olarak kullanılması halinde harekete geçeceğinin sözünü verdiğini dile getirdi.

BM Güvenlik Konseyinin kimyasal silah kullanımına karşı mücadele etmesi gerektiğini söyleyen Ebu Hatab,"BM Güvenlik Konseyini Suriye'deki sivilleri uluslararası olarak yasaklanmış kimyasal silahların kullanılmasından korumak için derhal harekete geçmeye çağırıyoruz" dedi.

Suriye Geçiçi Hükümeti Sağlık Bakanı Muhammed Vecih Cuma ve Yerel Yönetimler Sorumlusu Hüseyin Bekeri de olayı kınadı.

Kaynak: AA / Yerel

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Amerika Birleşik Devletleri Suriye İdlib Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title