Haberler

Bm: "Nepal Gümrük Kontrollerini Esnetmeli"

Birleşmiş Milletler (BM), Nepal’de meydana gelen yıkıcı depremin ardından bölgeye gönderilen yardımların havalimanındaki gümrükte bekletildiği gerekçesiyle Nepal’e gümrük kontrollerinin esnetilmesi uyarısında bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM), Nepal'de meydana gelen yıkıcı depremin ardından bölgeye gönderilen yardımların havalimanındaki gümrükte bekletildiği gerekçesiyle Nepal'e gümrük kontrollerinin esnetilmesi uyarısında bulundu.

Birleşmiş Milletler'in insani yardımlardan sorumlu başkanı Valerie Amos, yardımların Nepal'e ulaşabilmesi için gümrük işlemlerinin hızlandırılması gerektiğini söyledi. Amos dün yaptığı açıklamada, Nepal ile 2007 yılında bir anlaşma yapıldığını hatırlatarak, anlaşma kapsamında bir afet durumunda yardımların afetzedelere ulaşabilmesi için gümrük işlemlerinin daha hızlı ve daha basit şekilde yapılmasının öngörüldüğünü belirtti. Nepal'de bulunan BM temsilcisi Jamie Mcgoldrick ise Nepal Hükümeti tarafından barış dönemi yönteminin kullanılmaması gerektiğini belirtti.

Ülkede geçen hafta meydana gelen depremin ardından bölgeye gönderilen yardımların Katmandu Havalimanı'nda bekletildiği ifade edilerek, çok sayıda vatandaşın yardımlara halen ulaşamadığı kaydedildi. - KATMANDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Birleşmiş Milletler Katmandu Nepal Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title