Haberler

BM Genel Sekreteri Yardımcısı Eliasson, Lübnan'da

Güncelleme:

Lübnan'ın başkenti Beyrut'u ziyaret eden Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Yardımcısı Jan Eliasson, Suriyeli sığınmacı öğrencileri ziyaret etti.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'u ziyaret eden Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Yardımcısı Jan Eliasson, Suriyeli sığınmacı öğrencileri ziyaret etti.

Eliasson, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Lübnan Temsilcisi Ninette Kelley ile Lübnan Eğitim ve Öğretim Bakanı İlyas Busa'b eşliğinde başkent Beyrut'un doğusundaki Burc Hamud Okulu'nu ziyareti sonrası basına açıklama yaptı.

"Yeni bir hayata başlayan" Suriyeli sığınmacı öğrencileri görmekle mutlu anlar yaşadığını dile getiren Eliasson, Suriyeli sığınmacıları misafir eden Lübnan halkıyla dayanışma konusunda duygularının yüksek olduğunu belirtti.

Eliasson, "Bugün, Suriyeli çocukların geride bıraktıkları korkunç şartlara rağmen eğitimleriyle yeni bir hayata başlamalarının sevincini gözlerinde görmek, beni mutlu etti. Suriyeli çocukların kendi ülkelerinde barış içerisinde büyümelerini temenni ediyorum" dedi.

Suriye'de Mart 2011'den bu yana süren iç savaştan en çok etkilenen ülkelerden biri Lübnan'daki kayıtlı Suriyeli sığınmacı sayısı BM verilerine göre 1 milyonun üzerinde. Lübnan makamlarına göre ise bu sayı 1 milyon 700 bini buldu. - Beyrut

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Beyrut Lübnan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title