Haberler

BM En Az Gelişmiş Ülkeler Toplantısı

ANTALYA (AA) – Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı ve Az Gelişmiş Ülkeler, Denize Kıyısı Olmayan Ülkeler ve Küçük Ada Devletleri Yüksek Temsilcisi (UN-OHRLLS) Gyan Chandra Acharya, "Kamu, özel, basın, akademi sektörlerinden herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekiyor ki ekonomiler dönüşebilsin, en az gelişmiş ülkeler birtakım hamlelerde bulunabilsin, onlar için koyduğumuz hedefler gerçekleşebilsin.

ANTALYA (AA) – Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı ve Az Gelişmiş Ülkeler, Denize Kıyısı Olmayan Ülkeler ve Küçük Ada Devletleri Yüksek Temsilcisi (UN-OHRLLS) Gyan Chandra Acharya, "Kamu, özel, basın, akademi sektörlerinden herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekiyor ki ekonomiler dönüşebilsin, en az gelişmiş ülkeler birtakım hamlelerde bulunabilsin, onlar için koyduğumuz hedefler gerçekleşebilsin." dedi.

Sivil toplum temsilcilerinin hazırladığı deklarasyonun kendilerine sunulmasına yönelik basın toplantısında konuşan Acharya, en az gelişmiş ülkelerden pek çok sivil toplum kuruluşunun İstanbul Eylem Programı'nı değerlendirme sürecine katkıda bulunduğunu vurguladı.

Sivil toplumun hem uygulama hem de takip sürecinin önemli bir parçası olduğuna dikkati çeken Acharya, "Kamu, özel, basın, akademi sektörlerinden herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekiyor ki ekonomiler dönüşebilsin, en az gelişmiş ülkeler birtakım hamlelerde bulunabilsin, onlar için koyduğumuz hedefler gerçekleşebilsin. Sivil toplum kuruluşları hem bizimle hem de sahada bu ruhla çok önemli çalışmalara imza atıyorlar." diye konuştu.

En Az Gelişmiş Ülkeler Uluslararası İzleme Koordinatörü Guari Prahhan ise

İstanbul Eylem Programı ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri arasında bir uyumluluk sağlamak zorunda olduklarını ve bu nedenle tutarlılık ve istikrarın son derece önemli olduğunu anlattı.

Son 5 yıldır en az gelişmiş ülkelerin hükümetleriyle, BM ile ve ortaklarla özellikle adalet, eşitlik ve kalkınma konularında çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getiren Prahhan, "Bu ülkelerde çok ciddi sıkıntılar olduğunu görüyoruz. Bu ülkeler hayatta kalmak için çalışıyorlar. İstanbul Eylem Programı burada çok önemli bir enstrüman ve sürece çok önemli katkıları oldu." ifadelerini kullandı.

Geçen 3 gün boyunca sivil toplum kuruluşları olarak bir araya geldiklerini ve pek çok konuda mutabakata vardıklarını, farklı konuları masaya yatırdıklarını söyleyen Prahhan, bu sürece katkılarından dolayı Türk hükümetine de teşekkürlerini sundu.

Konuşmaların ardından, Prahhan, Acharya'ya sivil toplum deklarasyonunu takdim etti. Acharya, deklarasyonu okuyarak önerilerini dikkate alacaklarını ve üye ülkelere de göndereceklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title