Haberler

BM, Mısır'ı, Özgürlüklere ve Sivil Topluma Saygı Konusunda Uyardı

Güncelleme:

Birleşmiş Milletler Barışçıl Toplanma ve Örgütlenme Özgürlüğü Özel Raportörü Maina Kiai, ülkede sivil toplum üzerindeki artan baskılardan dolayı Mısır'a uyarıda bulundu.

Birleşmiş Milletler Barışçıl Toplanma ve Örgütlenme Özgürlüğü Özel Raportörü Maina Kiai, BM'nin Cenevre ofisinde yaptığı açıklamada Kahire Mahkemesi'nin 17 Eylül'de tanımış beş insan hakları savunucusu ve üç sivil toplum örgütünün mal varlığına tedbir getirdiğini hatırlatarak, "Hükümet sistematik bir şekilde saldırıda bulunuyor" dedi. Kiai, Mısır hükümetinin sivil topluma yönelik kısıtlamalar ve insan hakları savunucularının hedef olduğu adli durumlardan kaçınmasını istedi.

"ÖLÜM CEZALARINI DURDURMAYA ÇAĞIRIYORUZ"

Kiai ülkede masum insanların idama mahkum edildiğini söyleyerek, 'dünyanın demokratik hükümetlerini ve Birleşmiş Milletler'i, Mısır'daki ölüm cezalarının infazının durdurulmasını çağrısında bulunmaya davet ediyoruz' dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Birleşmiş Milletler Cenevre Kahire Politika Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title