Haberler

    Bm: 'Avrupa'ya Ulaşan Kaçak Göçmen Sayısı 300 Bini Geçti'

    Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Akdeniz'i geçerek Avrupa'ya ulaşan kaçak göçmen sayısının bu yıl 300 bini geçtiğini belirtti.

    Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Akdeniz'i geçerek Avrupa'ya ulaşan kaçak göçmen sayısının bu yıl 300 bini geçtiğini belirtti. 2014 yılında bu rakam 219 bin olarak belirlenmişti. Uluslararası Göç Örgütü bölgesel Direktörü Eugenio Ambrosi euronews'in sorularını cevapladı.

    euronews: Göçmen akınının yoğunlaşmasının sebebi nedir ?

    Uluslararası Göç Örgütü bölgesel Direktörü Eugenio Ambrosi:

    "Sebeplerden biri yaz mevsiminde denizin daha sakin olması. Çoğu denizin diğer tarafında yaşıyor. Yazın deniz saha sakin oluyor. Hava koşullarından dolayı Avrupa'ya ulaşmaya çalışanların sayısı artıyor. Ancak göçmen akının en büyük sebebi dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan çatışmalar. Suriye'de savaş 5 yıldır devam ediyor. Ülkeden kaçan ve evlerini terk eden Suriyeli sayısı son 5 yıl içinde arttı. Komşu ülkeler Suriye'den gelen göçmenler ile dolup taşıyor. Bu insanlar farklı yollardan geçerek Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışıyor. Afrika'da da durum oldukça istikrarsız. Libya'd

    Yazar:

    Etiketler: Gönderildi: 28 Ağustos 2015

    İzlenme oranı: 0.0

    Oylar: 0

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Birleşmiş Milletler Akdeniz Suriye Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title