Haberler

Blackroom Romero ve Carmack Projesi Duyuruldu

Güncelleme:

Blackroom Romero ve Carmack Projesi Duyuruldu John Romero ve Adrian Carmack uzun yıllar sonra bir araya geldiklerini Star Wars teması ile bir youtube videosu hazırlayarak duyurmuşlardı.

Blackroom Romero ve Carmack Projesi Duyuruldu

John Romero ve Adrian Carmack uzun yıllar sonra bir araya geldiklerini Star Wars teması ile bir youtube videosu hazırlayarak duyurmuşlardı. Altında yatan oyun projesi de ortaya çıkmış oldu. Bu iki yapımcıyı da sizlere kısaca bahsedelim.

John Romero Amerikalı bir tasarımcı, programcı, oyun dünyasında iyi tanınan bir oyun yapımcısı. ID Software şirketinin ortaklarından birisi ve onun dışında bir çok şirketleri de var. Oyun dünyasının yapımcı zenginlerinden biri şuanda. Kendisi Doom, Quake, Wolfenstein 3D gibi oyunların yapımcılığında büyük rol oynamış. Bu yüzdendir ki kendisini tanımayan yok. Adrian Carmack kendisi de ID Software şirketinin 4. kurucusu sayılıyor. Oyun dünyasına bir çok hizmetleri ve şuanda İrlanda'da bir oteli var. Daha çok sanatı ile öne çıkmış isimlerden bir tanesi.

Neyse gelelim kendilerinin tekrardan birleşip ortak bir projelerinin olduğunun duyurusunun ardından acaba nasıl bir oyun geliyor diye merak etmiştik ve kendileri artık yeni oyunları ile ilgili Kickstarter sayfasını açtılar. Toplamda 700.000 dolar bir bütçe isteyen bir oyun ortaya koymak istediklerini açıkladılar ve oyunun ismi Blackroom. Oyun ile ilgili diğer verilen bilgiler ise şu şekilde;




HOXAR isimli teknoloji şirketi tarafından geliştirilen yeni bir teknoloji sayesinde insanlar istedikleri bir yerdehologram görüntüleriyle sanal bir dünyanın içine dalabiliyorlar. Blackroom adını taşıyan kocaman karanlık bir odada bu teknoloji hayat buluyor. Oyuna adını veren şey de tam olarak bu. Blackroom teknolojisinin kötüye kullanımı ile başlayan bir takım kötü olaylar içerisinde yer alacağız. HOXAR'ın şef mühendislerinden Dr. Santiago Sonora isimli bir karakteri oynuyoruz. Bu holografik gerçekliğin önümüze çıkaracağı tüm engelleri aşmak ve yok etmek zorundayız, yoksa gerçek ve sanal dünya arasında tıkılıp kalacağız. Böyle bir alt yapı ile yapılacak olan oyun hikaye olarak çok ilgi çekici ve etkileyici.

Single player modunun dışında çoklu oyuncu modları da kesinlikle olacaktır. 6 adet ana haritanın yer alacağı oyunda, kendi haritamızı kendimiz de yapabileceğiz.

Blackroom çıkış tarihi eğer istediği bağışı toplayabilirse 2018 olarak düşünülüyor. Fakat bizde soruyoruz kendilerine birinizin oteli var parası var pulu var, diğeriniz oyun sektöründeki en zengin yapımcılardan bir tanesi bir sürü şirketi var. Kickstarter düşünmenize gerek yoktu hani ?

Blackroom Tanıtım Videosu

Habere ulaşmak için- turkishplayer.com

Kaynak: Turkishplayer.com / Teknoloji

Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title