Haberler

Bkk Kentte Vatani Görevini Yapan Mehmetçikleri Ağırladı

Bursa Kent Konseyi (BKK) kentte vatani görevini yapmakta olan mehmetçikleri ağırladı.

Kent Konseyi ile ortak çalışmalar yapan İl Jandarma Komutanlığı, Bursa'da vatani görevini yerine getiren ve aldıkları eğitimler sonucunda başarı gösteren erleri Merinos'taki birimleri gezdirerek bilgilendirdi.

Atatürk Kongre Kültür Merkezi Muradiye Salonu'ndaki programında, BKK Başkanı Semih Pala kent konseyin yapısı ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bursa'da görev yapan askerleri ve komutanları Merinos'ta ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Pala, " Türkiye'nin en büyük, en aktif ve en dinamik kent konseyi, Bursa Kent Konseyi'dir. Kent konseyleri bir organizasyon kuruluşudur. Gönüllü katılımcılarına çalışabilecekleri ortamlar hazırlar. Çıkan düşünceleri ilgili makamlara iletir. Kent konseyleri tüm ilçe ve şehirlerde olmak zorundadır. Bizler de Bursa markası olarak Türkiye'ye bu konuda örnek oluyoruz. Büyükşehir Belediyesi'nin destek ve katkılarıyla yılda bin 500 etkinlik yapıyoruz" diye konuştu.

İl Jandarma Komutanlığı Harekat Eğitim Şube Müdürü Yarbay Servet Yeğit ise  Bursa'nın 10. görev yeri olduğunu ve kent konseyi yapısını Bursa'da tanıma fırsatı bulduğunu dile getirdi.

Bursa Kent Konseyi ile ortak çalışma da yaptıklarını anlatan Yeğit, "Kent konseyleri çok önemli kurumlar. Bizler de yeni öğrendik. Askerlerimizin de öğrenmesini istiyoruz. Ciddi anlamda ülkeye katkı sunacak, gençlerimizi, çocuklarımızı ve geleceğimizi daha iyi hale getireceksek bu tür mekanlarda bulunmalıyız" dedi.

BKK Gençlik Meclisi Başkanı Buse Kumbara ve Gençlik Meclisi yürütme kurulu üyesi Said Hacıoğlu da Gençlik Meclisi'nin yapısı ve çalışmaları hakkında askerlere bilgi verdi.

Konuşmaların ardından askerler ve komutanlar Merinos AKKM, Merinos Tekstil Sanayi Müzesi, Enerji Müzesi ve Bursa Göç Müzesi'ni gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Merinos Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title