Haberler

BJK Cimnastik Takımı, Bolu'da Kampa Girdi

Güncelleme:

Beşiktaş Jimnastik Kulübü (BJK) Cimnastik İdari Menajeri Tuğçe Bayra, "Biz BJK olarak cimnastik branşından voleybola çok sayıda öğrenci gönderdik, temel branş olduğu için her branşa sporcu yolluyoruz" dedi.

Türkiye Kupası ve Federasyon Kupası'nın yanı sıra yıl ulusal ve uluslararası şampiyonalara hazırlanan 20 sporcu, Murat Canbaş Cimnastik Salonu'nda kampa girdi.

Basın mensuplarına kamp hakkında bilgi veren Bayra, her yıl sömestr ve yaz tatillerinde sporculara yönelik hazırlık kampları düzenlediklerini belirterek, "Bu sene de Bolu'yu tercih ettik çünkü buradaki tesis gerçekten inanılmaz. Bolu'daki ritmik ve artistik cimnastiğe bakış açısı çok gelişmiş durumda. İstanbul'a göre çok daha güzel bir tesisleşme var. Çok çok daha iyi antrenman saatleri var" ifadesini kullandı.

Bolu'ya yeni ritmik cimnastik salonu yapıldığını anımsatan Bayra, "Federasyon başkanımız zaten bütün cimnastik branşlarının arkasında. Bolu'nun kapısının her zaman bizlere açık olduğunu söylüyor. Bolu'nun bu konuda çok gelişmiş olduğunu ve gelişecek olacağını dile getiriyor" şeklinde konuştu.

Bayra, vatandaşların, futbol, basketbol ve voleybol gibi spor branşları yoğun şekilde takip etmesine rağmen, bu branşların temeli durumundaki cimnastiği yeterince tanımadığına dikkati çekerek, "Cimnastiğin gelişmesi için medya ve televizyon kuruluşlarının buna önem vermesi gerekiyor. Herkes bu algıyı değiştirmeye çalışırsa, spor haberlerine sadece futbol, basketbol ve voleybol olarak bakmazlar ve diğer branşları da gösterirlerse cimnastik de hak ettiği yere gelir" diye konuştu.

Dünyanın en çok takip edilen ve tanınan sporcularının cimnastik branşından yetiştiğini vurgulayan Bayra, "Cimnastik, bütün sporların temeli. Cimnastikten genelde konservatuvarlar çok sporcu alıyor. Gençler kategorisinden sonra boyuna ve kilosuna bakarak basketbol ve voleybol gibi birçok branşa öğrenci yolladık çünkü çocuk burada temeli, düşünmeyi, sıçramayı ve dengeyi öğreniyor. Biz BJK olarak cimnastik branşından voleybola çok sayıda öğrenci gönderdik, temel branş olduğu için her branşa sporcu yolluyoruz" değerlendirmesinde bulundu. - Bolu

Kaynak: AA / Spor

Türkiye Kupası Beşiktaş Bolu Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title