Haberler

Murat Yıldırım: Bizler Gelir Geçeriz Ama Akıllarda Türkiye Kalır

Güncelleme:

Murat Yıldırım, Türk dizilerinin Arap dünyasında gördüğü ilginin Türkiye için mükemmel bir durum olduğunu belirterek, "Bizler gelir geçeriz ama akıllarda Türkiye kalır" dedi.

Dizi ve sinema oyuncusu Murat Yıldırım, Arap dünyasındaki başarılı sanatçılara verilen Murex D'or 2016 Ödül Töreni için geldiği Lübnan'da AA muhabirine konuştu.

"BİZLER GELİP GEÇERİZ TÜRKİYE AKILLARDA KALIR"

Arap coğrafyasında Türk dizilerine olan ilginin her geçen gün artmasına dair Yıldırım, "Arap dünyasında Türk dizilerinin bu kadar sevilmesi, Türkiye adına mükemmel bir durum. Bizler gelir geçeriz ama akıllarda Türkiye kalır. Çocukluğumuzda seyrettiğimiz Amerikan filmlerinin hikayesini de oyuncularını da hatırlamıyoruz şu anda ama ABD'nin bütün şehirlerini biz filmlerden öğrendik. Bir ülkenin tanıtımında filmler ve diziler son derece önemli." diye konuştu.

"DİZİ SAYESİNDE TÜRKÇE'Yİ ÖĞRENEN VAR"

Yaptıkları işlerde insanlara, sevgiye ve yaşamlarındaki ayrıntılara dair bir şeyler vermeye çalıştıklarını ifade eden Yıldırım, bu konudaki bir anısını ise şu şekilde paylaştı:

"Gürcistan'da 72 yaşındaki bir teyze benimle Türkçe konuştu ve dilimizi dizilerden öğrendiğini söyledi. Birçok insan Türkçeye merak salmış, bu çok güzel. Ayrıca, bana oğluyla konuşmadığını ancak bizim Aşk ve Ceza'daki anne-oğul sahnemizi görünce oğlunu arayıp barıştıklarını söyledi. Dizileri bu nedenle çok önemli buluyorum. Yaptığımız her işte insanlara bir şeyler verebilmeliyiz."

"TÜRKİYE'DE BAŞARILI OLAN DİZİ BAŞKA ÜLKELERDE DE SEVİLİR"

Türkiye'nin, tarihinde en çok reklamının yapıldığı bir dönemde olduğuna dikkati çeken Yıldırım, Türk dizilerinin de farklı coğrafyalarda sevilme nedeninin "insanların ortak duygularını en güzel şekilde yansıtabilmesi" olduğunu söyledi.

"Türkiye'de başarılı olan dizi başka ülkelerde de sevilir" diyen oyuncu Yıldırım, senaristlerin de çoğu zaman geniş bir coğrafyayı göz önünde bulundurarak hikayelerini kaleme aldığını dile getirdi.

Yıldırım ayrıca başkent Beyrut'un kendisi için manevi değeri bulunduğunu artık sık sık burayı ziyaret edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Magazin

Türkiye Lübnan Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (6)

elif:

ben bu adama bayılıyorum hem kişiliğini hem oyunculuğunu süper bir insan

18
2
yanıtYanıtla
ADAM:

ADANALI İŞTE HELAL

5
5
yanıtYanıtla
bb:

ünlüye bakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk. . . . . . . . . ne ünlüsü ya dalgamı geçiyonuz.

4
2
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

harikasın yeni dizini bekliyoruz lütfen

1
0
yanıtYanıtla
gs 31:

delıkanlı cocuk m demr

1
0
yanıtYanıtla
Kerem:

Eskiden siyaseti siyasal mezunları konuşurdu, tıbbi bir olayı sadece doktorlar konuşurdu, tarihi sadece edebiyat fakültesi mezunları konuşabilirdi vs vs şimdi ise bu paylaşım siteleri, internet sayesinde 9 yaşındaki çocuk bile rahat rahat alakasız yorumlar yapabiliyor. Türk halkı siyaseti, lüx yaşam sevdasını bırakıp üretmedikçe, çalışmadıkça asla ekonomik buhranlar, işsizlik, terör bitmez.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title