Haberler

Bizimköy Engelliler Merkezi, İhracat Üssü Oldu

Kocaeli sanayi Odası, 'Bizimköy Engelliler Üretim Merkezi Vakfı' adı verilen sosyal proje kapsamında yurt dışına yönelik sürekli artan konfeksiyon ürünü talebi karşısında 70 kişiyi daha istihdam etmeye hazırlanıyor.

İzmit'in Akmeşe Yolu üzerinde kurulu bulunan ve 75'i engelli toplam 145 kişinin istihdam edildiği Bilimköy Engelliler Üretim Merkezi Vakfı'nda, tekstil başta olmak üzere birçok alanda üretim yapılıyor. Metraco İthalat İhracat A.Ş. Proje ortaklığında sürdürülen ihracat çalışmasında Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde satılan tanınmış markalara yapılan kaliteli ve katma değeri yüksek konfeksiyon malları burada üretiliyor. Bizimköy Engelliler Üretim Merkezi 'nde Hollanda ağırlıklı 'Scotch&Soda' markası başta olmak üzere 'Pmejeans (Pallmall)' ürünlerinin üretimi sürerken geçen yıl 350 bin adet olarak gerçekleştirilen konfeksiyon ürünü üretiminin bu yıl 550-600 bin adete ulaşması bekleniyor.

Mevcut 75'i engelli 145 personelle üretimlerin gerçekleştiği Bizimköy Engelller Üretim Merkezi'nde yeni yatırımlar ile 70 kişinin daha istihdam edileceği belirtildi. Projede yer alan konfeksiyon,kesimhane ve soft yıkama bölümlerinin bugünlerde  hizmete girebileceği bildirildi. Yeni projenin yetişmiş dikim personeline ihtiyacı olduğunu açıklayan Bizimköy Engelliler Üretim Merkezi Vakfı  yöneticileri personel açığını gidermek için alımların sürdüğünü de bildirdi. - İzmitkocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title