Haberler

"Bizim Yunus" Ocak ayında beyaz perdede

DENİZ AÇIK - Büyük Türk düşünürü ve halk ozanı Yunus Emre'nin yaşamını anlatan film, ocak ayında beyaz perdeyle buluşacak.

DENİZ AÇIK - Büyük Türk düşünürü ve halk ozanı Yunus Emre'nin yaşamını anlatan film, ocak ayında beyaz perdeyle buluşacak.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Anadolu Ajansı (AA) Eskişehir Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Haber Masası'nda yaptığı açıklamada, Yunus Emre'yi doğru anlamanın ve doğru anlatmanın çok önemli olduğunu belirterek, Yunus Emre'nin eserlerinin manasına sadık kalarak anlatılması gerektiğini kaydetti.

Yunus Emre'yi anlatırken sanatın dilini kullanmaya çalıştıklarını ifade eden Tuna, "Burada müzik, sinema, tiyatro önemli. Sinema daha geniş kitlelere hitap ettiğinden bunu önemsiyoruz" dedi.

Yunus Emre hakkında bir filmin yapılmasını düşündüklerini ancak Yunus Emre'nin değerler dünyasına aynalık edebilecek nitelikte ve derinlikte eserlere ihtiyaç bulunduğuna dikkati çeken Tuna, şöyle konuştu:

"Bu çok önemli hazırlık ve senaryo gerektiriyordu. Daha sonrasında Yunus Emre hakkında çekimi devam eden bir film olduğunu gördük. Onu destekleme kararı aldık. Yunus Emre filmi tamamlanmak üzere ve ocak ayında gösterime girecek. Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti katkılarıyla güzel bir Yunus Emre filmine kavuşuyoruz. Bir ön izleme yaptım ve beğendim."

- Yunus'u Devrim Evin canlandıracak

Tuna, Yunus Emre'nin ortak bir duygu oluşturmanın ve mesaj vermenin önemli olduğunu bildirdi.

Filmde çok iyi mesaj verildiğini anlatan Tuna, şöyle devam etti:

"O filmin galasını da Eskişehir'de yapacağız. Ayrıca Yunus Emre ile ilgili kısa film yarışması yapma düşüncemiz var fakat değerlendiriyoruz, daha karar vermedik. Bir makale yarışması yapmayı düşünüyoruz. Evrensel bir değerimiz olan Yunus Emre'yi, öncelikle Eskişehir olarak çok iyi tanıtıp anlatmamız gerekiyor. Fetih 1453 filminde Fatih'i canlandıran Devrim Evin, bu kez Yunus Emre'yi canlandırıyor. Çok güzel oynamış, inşallah izleyici de beğenir."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Güngör Azim Tuna Anadolu Ajansı Eskişehir Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title