Haberler

"Bizim Köyün Çocukları" Silifke'de

Çukurova Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü 3.sınıf öğrencisi İlker Güney, yol arkadaşı köpeği Suzi ile Silifke'ye geldi.

Çukurova Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü 3. sınıf öğrencisi İlker Güney, yol arkadaşı köpeği Suzi ile Silifke'ye geldi. İlk durağı olan Silifke Belediyesini ziyaret eden Üniversite öğrencisi İlker Güney burada Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Arslan'ı ve Belediye Veterineri Ali Rıza Bozkurt'u makamında ziyaret etti.

Son günlerde Silifke Belediyesi tarafından özellikle sokak hayvanlarına yönelik yürüttükleri güzel projeleri yakından takip ettiğini bildiren İlker Güney, hayvan hakları uygulayıcısı Silifke Belediyesi yetkililerini yürekten tebrik ettiğini açıkladı.

Silifke Belediyesini ziyaretinde konuşan Üniversite öğrencisi Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) gönüllü üyesi İlker Güney, "Bisikletimle yol arkadaşım olan köpeğim Suzi ve ben, yaklaşık 92 gün boyunca seyahat edeceğiz. Amacım şehirde yaşayan çocuklarımıza doğal hayatın var olduğunu göstermektir. En azından çocuklarımız yaz tatillerinde köylere giderek doğal hayatı gözleriyle görmelidir. Bu konuya dikkat çekmek için böyle bir proje düşündüm. Adana Ceyhan'dan başlayıp Artvin Hopa ilçesinde sona erecek proje kapsamında Silifke ilçesini de ziyarete geldim. Burada yaptığım araştırmalar sonucunda belediyenin sokak hayvanlarına yönelik yürüttüğü projeleri öğrendim. Hayvan haklarına olumlu yönde yaklaşım gösteren Silifke Belediyesi yetkililerinin bu davranışı beni çok mutlu etmiştir" dedi.

"Amacının şehirlerdeki çocuklara köylerdeki insan ve hayvanların doğal hayatta nasıl bir arada yaşadığını göstermek konusunda böylesine bir proje ile bizleri ziyaret eden Üniversite Öğrencisi İlker Güney'i yürekten destekliyoruz" diyen Silifke Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Arslan, üniversiteli gencin bu projesine verdiği önemi dile getirdi.

Ceyhan Belediye binası önünden start veren üniversite öğrencisi Güney'in, Adana, Mersin, Antalya, Muğla, Aydın, İzmir, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize ile buralara bağlı toplam 46 köye gideceği öğrenildi. Üniversite öğrencisi Güney'in, yol arkadaşı Suzi ile birlikte Anamur ilçesine hareket ettiği bildirildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çukurova Üniversitesi Ali Rıza Bozkurt Eyüp Arslan Silifke Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title