Haberler

"Bizim İçin En Önemli Marka Barıştır"

Güncelleme:

DTSO Başkanı Remzi Can, barış sürecinin başlamasıyla birlikte firmaların yatırım yapmak için kendilerini aradığını söyledi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Remzi Can, barış sürecinin başlamasıyla birlikte firmaların yatırım yapmak için kendilerini aradığını belirterek, "Bizim için en önemli marka barıştır. Yatırımcıların kendi markalarını yaratmaları için ihtiyaç duydukları en önemli şey çatışmasız bir ortamdır. Barış üretime yol açar, üretim de marka yaratır. Marka bir yol haritasıdır" dedi.

DTSO, bünyesinde bulunan KOSGEB desteği ile 'Yerel markaların güçlendirilmesi projesi' kapsamında bilgilendirme semineri düzenlendi. Seminere KOSGEB Başkan Müşaviri Halil Özgökçe, TOSYÖV Başkanı Rahmi Aktepe, Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası Başkanı Remzi Can, Dünya Medeniyetler Kraliçesi Güzellik Yarışması Onursal Başkanı Süha Özgermi ile markalaşmış şirketlerin yetkilileri katıldı. Kentte ürün ve hizmet üreten, ürettiği ürün ve hizmeti kendi markası ile pazara sunan firmaların desteklenmesi amaçlanan seminerin açılış konuşmasını Remzi Can yaptı. Diyarbakır'ın son yıllarda Türkiye'nin en çok konuşulan şehirlerinden biri olduğunu belirten Can, son 30 yıl içerinde gelişen olayların Diyarbakır'ı sürekli gündemde tuttuğunu söyledi.

Nevruzda oluşan barış umutlarının, kaybedilen heyecanı yeniden getirdiğini belirten Can, şöyle dedi:

"Reklamın iyisi kötüsü olmaz, son 30 yıl içerisinde Diyarbakır çoğunlukla olumsuz şekilde gündeme gelmiştir. Çoğunlukla olumsuz olan ve en fazla reklamı yapılan ilde Diyarbakır olmuştur. Bugün Diyarbakır sadece Türkiye'de değil dünyanın en çok bilinen şehirlerinden biridir. 30 yıl süren çatışmaların ardından bugün Diyarbakır'da umutlar yeniden yeşermeye başlamıştır. 21 Mart Nevruz bayramında yükselen barış umutları kaybettiğimiz heyecanı yeninde geri getirmiştir. Nevruz alanında insanlar tekrar tek vücut ve tek ses olarak barış taleplerini dile getirmişleridir. Bizim için en önemli marka barıştır. Yatırımcıların kendi markalarını yaratmaları için ihtiyaç duydukları en önemli şey çatışmasız bir ortamdır. Barış üretime yol açar, üretim de marka yaratır. Marka bir yol haritasıdır."

Can, barış sürecinin başlaması, huzur ve güven ortamı nedeniyle son bir haftadır firmaların ciddi şekilde kendilerini aradığını belirtti. Can, "Bir yerde huzur ve barış varsa yatırımcı özellikle barışı, huzur, parayı, ekonomiyi sever. Bu konuda da bu sürece hepimizin birlikte destek vermesi lazım, hepimiz olduğumuzu sürecide bölgenin önü açıktır. Bölge 3-5 yıl içerisinde şaha kalkacaktır" dedi. Markalaşma konusunun önemli olduğunu belirten Can, "50'ye yakın firmamızı markalaştırma konusunda KOSGEP'le birlikte çalışmalarımızı ve eğitimlerimizi başlattık" dedi.

KOSGEP Başkan Müşaviri Halil Özgökçe, Diyarbakır'ın kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, "Son 3 yıl içerisinde yaklaşık 9 trilyon (milyon) lira kentteki KOBİ'lere destek verdik" dedi.

CA,SS(GG/AAA) - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güzellik Yarışması Diyarbakır Remzi Can Aktepe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title