Haberler

"Bizim Havalarımız" Anadolu'dan Avrupa'ya türkülerimiz CRR'de yankılanacak

Güncelleme:

CRR Konser Salonu, büyük bir beğeni ve ilgiyle takip edilen projelerinden "Bizim Havalarımız" adlı konser programının beşincisinde "Marmara Bölgesi"ne ait seçkin eserleri İstanbullu türküseverlerle buluşturacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), Türk müziğinin duayen isimlerini yeni projeleriyle ağırlamaya devam ediyor. İstanbulluların yoğun bir ilgiyle takip ettiği "Bizim Havalarımız" konser serisi kapsamında, her ay Türkiye'nin dört bir yanından yöresel ezgiler İstanbullu müzikseverler için seslendiriliyor.

Zafer Gündoğdu'nun koro ve orkestra şefliğini üstlendiği "Bizim Havalarımız" programı bu ay, "Anadolu'dan Avrupa'ya Türkülerimiz Marmara Bölgesi" başlığıyla 27 Şubat Pazartesi günü İBB CRR Konser Salonu'nda gerçekleşecek. İki kıtayı birbirine bağlayan Marmara Bölgesi'ne ait; "Drama Köprüsü", "Yüksek Yüksek Tepelere", "Yeni Cami Avlusunda", "Babuba", "Deryalar", "Çanakkale Türküsü" ve "Çalın Davulları" gibi birçok eser konserde söylenecek. Arif Şentürk, Gülay, Faruk Yılmaz ve Rüstem Avcı'nın konuk sanatçı olarak katılacağı bu kaçırılmayacak program, 20.00'de başlayacak. Halk oyunları ekibinin de renk katacağı programda müzikseverler keyifli dakikalar yaşayacak.

"Bizim Havalarımız"ın şefi Zafer Gündoğdu

Zafer Gündoğdu, 1960 yılında Erzincan'da doğdu. Sanatçı, ilköğrenimini ve ortaöğrenimini Erzincan'da, yükseköğrenimini ise İstanbul'da tamamladı. 1983 yılında TRT'nin kadrolu sanatçısı olan Gündoğdu, 1994 yılında açılan sınavı kazanarak TRT'nin en genç şefi oldu. 2000 yılında Almanya Köln'de 1300 bağlama, koro, 700 dansçı ve Köln Senfoni Orkestrası ile birlikte Guinness Rekorlar Kitabı'na giren "Bin Yılın Türküsü" projesini yönetti. Almanya'da 500 kişilik kadınlardan oluşan bir orkestra koroyla "Kadının Türküsü", Fransa'da "Aşk ile", Avusturya'da "Gençlerin Türküsü" adı altında yabancı orkestralardan oluşan büyük etkinlikler yönetti. TBMM Özel Ödülü, Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneği Ödülü, Magazin Gazetecileri Derneği Özel Ödülü, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Ödülü gibi çeşitli kurumlardan ödül ve plaketler aldı. Üç solo albümü ve üç düet albümü olan Gündoğdu, ayrıca ülkemizdeki birçok sanatçının albümlerinde müzik yönetmenliği yaptı. TRT Repertuvar Kurulu, Merkez Kurul Üyelikleri, Kültür Bakanlığı ve çeşitli kurumlarda jüri üyeliği yaptı. Yurt içi ve yurt dışında birçok etkinliği ve projeleri yöneten sanatçı, TRT programlarına hâlen devam etmektedir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zafer Gündoğdu Marmara Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title