Haberler

    Bizim Havalarımız

    Zafer Gündoğdu şefliğinde gerçekleşecek "Bizim Havalarımız konseri 21 Nisan'da CRR'de.

    Zafer Gündoğdu şefliğinde gerçekleşecek "Bizim Havalarımız konseri 21 Nisan'da CRR'de...

    Şef: Zafer Gündoğdu

    Gelin güneşin yükseldiği topraklara gidelim… Yıllar boyunca sayısız medeniyete ev sahipliği yapan bereket yüklü Anadolu Topraklarına… Dansın, türkülerin, lehçelerin miras kaldiği bu zengin coğrafyaya gidelim… Sümmani'nin, Ali Ekber Çiçek'in, Aşık Daimi'nin, Emrah'ın söyledikleriyle gönullerimizi mest edelim…

    Usta isimler bizim havalarımızı söylüyor bülbül misali, ve türküler, yüreklerimizi buluşturan bir köprü oluyor; "Sarı Gelin" geçiyor üstünden salınarak, güvercinlerin kanat vuruşları karışıyor "Barış Türküsü"ne…

    Türkü söylüyoruz biz çünkü; türküler heves gibi gelip geçmiyor…

    Bizi biz yapıyor, 'Tevhid' etrafında birleştirip bir ediyor!

    "Kainatin aynasıyım

    Madem ki ben bir insanım

    Hakkın varlık deryasıyım

    Madem ki ben bir insanım"

    Zafer Gündoğdu

    1960 yılında Erzincan'da doğan sanatçı, ilköğrenimini ve ortaöğrenimini Erzincan'da, yüksek öğrenimini ise İstanbul'da tamamladı. 1983 yılında TRT'nin kadrolu sanatçısı olan Gündoğdu, 1994 yılında açılan sınavı kazanarak TRT'nin en genç şefi oldu. 2000 yılında Almanya Köln'de 1300 bağlama, koro, 700 dansçı ve Köln Senfoni Orkestrası ile birlikte Guinness Rekorlar Kitabı'na giren "Bin Yılın Türküsü" projesini yönetti. Almanya'da 500 kişilik kadınlardan oluşan bir orkestra koroyla "Kadının Türküsü", Fransa'da "Aşk ile", Avusturya'da "Gençlerin Türküsü" adı altında yabancı orkestralardan oluşan büyük etkinlikler yönetti. Uzunca yıllar aynı kurumda programlar hazırlayıp, yönetmektedir.

    TBMM Özel Ödülü, Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneği Ödülü, Magazin Gazetecileri Derneği Özel Ödülü, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Ödülü gibi çeşitli kurumlardan ödül ve plaketler almıştır. Sanatçının 3 solo albümü ve 3 düet albümü vardır. Ülkemizdeki birçok sanatçının albümlerinde müzik yönetmenliği yapmıştır. TRT Repertuvar Kurulu, Merkez Kurul Üyelikleri, Kültür Bakanlığı ve çeşitli kurumlarda jüri üyeliği yaptı. Yurtiçi ve yurtdışında birçok etkinliği ve projeleri yöneten sanatçı, TRT programlarına halen devam etmektedir.

    Detaylar :

    İl : İstanbul

    İlce : Şişli

    Mekan : CRR Konser Salonu

    Mekan Adresi : Darülbedayi Cad.

    Başlangıç Saati : 21.04.2017 20: 00: 00

    Bitiş Saati : 21.04.2017 22: 00: 00

    Kategori : Bizim Havalarımız

    Tür : Konser

    Ücretlimi? : Hayır

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Ali Ekber Çiçek Zafer Gündoğdu İstanbul Kültür Sanat Haberler

    Bakmadan Geçme

    Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title