Haberler

'Bizim Ev" ile Umutları Yeşerdi

Konak Belediyesi'nin ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımda bulunmak amacıyla kurduğu Bizim Ev-eski adıyla Eşya Deposu-bir ailenin daha yüzünü güldürdü.

Geçtiğimiz haftalarda bilinmeyen bir sebepten çıkan yangında, Gültepe Semti Tunalıgil Caddesi'ndeki evleri kullanılamaz hale gelen Kaptan Ailesi'nin yardımına koşan Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, kış günü sokakta kalmamak adına kiralık eve çıkan ailenin ihtiyacı olan tüm ev eşyalarını karşıladı. Halıdan bulaşık makinesine, televizyondan yatağa kadar bir evde bulunması gereken tüm beyaz eşya ve mobilyalar, Bizim Ev ekipleri tarafından Kaptan ailesinin yeni taşındıkları eve getirildi.

MAĞDUR OLMADILAR

Eşi, kızı, oğlu, gelini ve torunuyla yaşadıkları iki odalı evlerinde çıkan yangından sadece birkaç parça eşya dışında hiçbir şey kurtaramadıklarını dile getiren anne Gülcan Kaptan, Konak Belediyesi'nin Bizim Ev hizmeti sayesinde mağduriyet yaşamadıklarını söyledi. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş başta olmak üzere kendilerine el uzatan tüm yardımseverlere teşekkür eden Kaptan; "Yardım eden herkese, Konak Belediyesi'ne, bizim yanımızda olanlara teşekkür ediyorum. Özellikle Sema Pekdaş'a teşekkür ediyorum. Çok yardımları oldu. Bütün eşyalarım yanmıştı ama sonuçta mağdur olmadım. Eşya yardımı yapıldı" dedi. Sevincini kızını sarılarak paylaşan Kaptan, yanan evleri onarılıncaya kadar Konak Belediyesi'nin eşya yardımıyla döşenen kiralık evde kalacaklarını belirtti.

BİR EL DE SİZ UZATIN

Sosyal yardımlar kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara hizmet vermeyi sürdüreceklerini belirten Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yürüttükleri Bizim Ev projesine katkı koymak için tüm yardımseverlerden destek beklediklerini söyledi. Bizim Ev'e bağışlanacak her türlü kullanılabilir ikinci el ev eşyasının ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıldığını dile getiren Pekdaş; "Daha önceleri Eşya Deposu adıyla hizmet veren bu projemiz Bizim Ev adıyla hizmet vermeyi sürdürüyor. Özellikle yangın, sel veya başka bir sebeple evini kaybetmiş vatandaşlarımıza hizmet vererek, onların yaralarına bir nebze de olsa merhem olmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken de sadece belediye kaynaklarını değil, yardımsever Konaklıları, İzmirlileri de katkı koymaya çağırıyoruz. Biz aracı olmaya hazırız. Yeter ki yardım etmek, ihtiyaç sahibi yurttaşlarımıza el uzatmak isteyin. Biz gelecek yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya hazırız" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sema Pekdaş Gültepe Konak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title