Haberler

Biz Onlara Ne Yaptık Ki"

Gaziantep'te kına gecesine düzenlenen saldırıda yaralanan, annesini kaybeden ve iki kardeşinin de yoğun bakımda tedavisi süren kız çocuğu, "Biz çocuğuz. Onlara ne yaptık ki onlar bizi böyle yaptı? " ifadeleriyle olaya tepkisini dile getirdi.

Akrabalarının Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi'ndeki kına gecesine ailesiyle gelen 9 yaşındaki Gülcan Yağız, patlama anını ve sonrasında yaşananları AA muhabirine anlattı.

Kına gecesinde annesi Aliye Yağız misafirlerle ilgilenirken bebek arabasında bulunan kardeşi 1 yaşındaki Esma Yağız'a baktığını aktaran küçük kız, "Ben bebek arabasındaki kardeşimi bekliyordum. Patlama oldu. Benim bir küçük kardeşim var. Patlama olunca yere düştü. Arkama baktım ayağımın arkası kanıyordu. Babam beni halamın yanına oturttu. Sonra babam öbürlerinin yanına gitti." dedi.

Yağız, annesinin hayatını kaybettiğinden, kardeşleri 7 yaşındaki Aycan ve 1 yaşındaki Esma Yağız'ın yoğun bakımda yaşam savaşı verdiğinden habersiz, "Kardeşim ve annem kesin evdedir" sözleriyle acısını ve olayın şokunu üzerinden atmaya çalışıyor.

"Ben onlara ne yaptım ki?"

Patlamanın ardından bir kişinin kendisini hastaneye getirdiğini söyleyen Gülcan Yağız, bombayı patlatanlar için "Allah onların belasını versin. Biz çocuğuz. Onlara yaptık ki onlar bizi böyle yaptı? Ben çocuğum onlara ne yaptım ki?" diye konuştu.

Olayın ardından kendisinin ve diğer yaralıların alandaki bazı kişilerce hastaneye götürüldüğünü ifade eden Gülcan Yağız, suçsuz yere insanların öldürüldüğünü dile getirdi.

Siir'ten gelerek hastanede dayısının kızı Gülcan'a refakat eden Zehra Ceylan da düğün için köyden gelenlerin bu hafta evlerine döneceğini ancak hepsinin yaşamını yitirdiğini ifade etti.

"Köyden düğüne gelip de sağ kalan yok"

Zehra Ceylan, patlamada ölen ve yaralananların akrabaları olduğunu aktararak, olayı duyunca Siirtin Pervari ilçesi Yukarıbalcılar köyünden Gaziantep'e onlara destek olmak için geldiklerini belirterek, şöyle dedi:

"Köyden düğüne gelip de sağ kalan yok. Biz gelmemiş, büyüklerimizi göndermiştik. Düğüne gelenler de çocuğuyla eşiyle herkes vefat etti. Burada oturup düğüne gelenlerde akrabalarımızdı, onların da birçoğu öldü. İnsanların en güzel günün mahvetmekle ellerine ne geçiyor hiçbir şey anlamıyorum. Allah belalarını versin. Allah onları ıslah etsin. Bu kadar çocuğu bu kadar insanı bu hale getirmekle ellerine ne geçti bilmiyorum. Zaten bu yaptıkları yanlarına kalmaz. Allah onları bildiği gibi yapsın."

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Şahinbey Akdere Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title