Haberler

Biz O'nu Çok Sevdik" Siyer-i Nebi Yarışması

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: "Bugün de dünyanın siyasetinin merkezindeki kavga budur.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bugün de dünyanın siyasetinin merkezindeki kavga budur. Birileri, kendilerini diğerlerinin üstünde, yukarıda, ayrıcalıklı hissettikleri için insanların bir kısmına asla kendilerine tanıdıkları hakları tanımıyorlar" dedi.

Çekmeköy Belediyesi'nin Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi işbirliğiyle hayata geçirdiği "Biz O'nu Çok Sevdik" isimli Siyer-i Nebi yarışmasının tanıtım toplantısı, Çekmeköy'deki Testi Restoran'da yapıldı.

Toplantıya, Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, AK Parti Milletvekili Oktay Saral, Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Program, Avrupa Kur'an-ı Kerim okuma birincisi olan Kartal İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammed Bilal Demirel'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından TRT sanatçıları tasavvuf musikisi konseri verdi.

Gecede konuşan Kurtulmuş, bu toplantının siyasi hayatında çok önemli bir yer tutacağını belirterek, "Ümit ediyorum ki bu yarışmaya binlerce genç kardeşimiz katılacaktır. Sonuçta adı yarışma olsa da gençlerimizin kendilerini 'ben de buradayım' diyerek kaydettiği bir kayıt defteri niteliği arz edecektir. Çok sayıda kardeşimiz çok titiz bir şekilde Muhammed Hamidullah Hoca'nın kitabını okur ve orada Hz. Peygamber'in hayatına ilişkin temel bilgileri de almış olurlar. Bu vesileyle, ben de kendisini çok genç yaşlarımda tanıdığım Hamidullah Hoca'yı rahmetle anıyorum. Kendisi de Hz. Peygamber'i sadece insanlara anlatmakla kalmamış, Hz. Peygamber'den öğrendiği şekilde hayatını yaşamaya gayret etmiş iyi bir mübelliğ, iyi bir alim ve iyi bir mücahitti" dedi.

Yeni Türkiye'den, büyük bir medeniyetin ihyası ve inşasından bahsettiklerini ifade eden Kurtulmuş, bunun sadece siyasi faaliyetlerle gerçekleşebilecek bir şey olmadığını vurguladı. Kurtulmuş, bunun ilim, kültür ve diğer bütün alanlarda yansıması olması gerektiğini kaydederek, büyük bir medeniyeti ihya ve inşa etme perspektifinin geniş kitlelerle, özellikle bu medeniyeti gelecek çağlarda taşıyacak gençlerle paylaşılmasının önemine işaret etti.

Numan Kurtulmuş, "Bizim medeniyetimizi oluşturan ana eksenlerden birisi de Hz. Peygamberi sevmek, anlamak ve O'nun gibi hayata bakarak, O'nun gibi yaşamaya, düşünmeye gayret etmektir. Dolayısıyla bu çalışma, basit bir kitap okuma faaliyetinin ötesinde bir büyük medeniyeti ihya ve inşa çabasının, bir bütünün parçasıdır" diye konuştu.

"Hz. Peygamber ve peygamber inancı, bizde diğer dinlerde olduğundan farklıdır"

Hz. Peygamber ve peygamber inancının İslam'da diğer dinlerden farklı olduğunu dile getiren Kurtulmuş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hz. Peygamber ulaşılmaz, erişilmez, yukarıda, hiçbir şekilde dokunulamaz bir kişi değildir. Hz. Peygamber evet bir din büyüğümüzdür ama aynı zamanda dünyanın ortasında bir dünya büyüğümüzdür. Dini ve dünyayı hayatında ayırmamış, dini ve dünyayı bir bütün olarak almış, aslında hayatı bu dünya ve öte dünyadan olan bir bütün olarak ümmete ve insanlığa öğretmiş bir büyük şahsiyettir. Bedir Kuyuları'nın önüne gitmeden evvel bir büyük stratejist ama Bedir Kuyuları önünde savaşmaya başladığı zaman bir büyük mücahittir. Medine pazarında bir büyük tüccar, Medine'nin camisinde bir büyük alim, evinde sevgili bir eş, torunlarının ve çocuklarının yanında da merhametli bir dede ve babadır. Kendi ashabının bütün işleriyle en yakından ilgilenen bir aile reisi, bu anlamda bütün insanları kolu kanadı altında bulunduran birisidir."

"Peygamber'in o günlerdeki kavgası bugün de devam ediyor"

Hz. Peygamber'in o günlerdeki kavgasının bugün de devam ettiğini belirten Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Hz. Peygamberi ne kadar dünyanın bir parçası olarak, yaşadığımız bugünkü dünyanın da bir parçası olarak görür ve O'ndan bugünün dünyasına ilişkin birtakım hususları anlamaya, çözümlemeye çalışırsak, o kadar iyi anlamaya ve anlatmaya başarı gösteriyoruz demektir. Yine Hz. Peygamber'in hayatından öğreneceğimiz en önemli şeylerden birisi de Hz. Peygamber'in getirdiği ve bize öğrettiği tebliğin temel eserinde adaletin, özgürlüğün ve eşitliğin olduğu gerçeğidir. Hz. Peygamber'in, Mekke'nin ulularıyla, şefleriyle, servetine, siyasetine sahip olan kişileriyle kavgası ne bir siyaset kavgası ne bir aile, aşiret kavgası ne bir sen-ben kavgası ne öne geçme geride kalma kavgasıydı. Hz. Peygamber bize şunu söyledi, kim olursanız olun, ne kadar zengin olursanız olun, ne kadar güçlü olursanız olun insanların hepsi yaradılışta birbirlerinin aynısıdır ve eşidir. Bugün de dünyanın siyasetinin merkezindeki kavga budur. Birileri, kendilerini diğerlerinin üstünde, yukarıda, ayrıcalıklı hissettikleri için insanların bir kısmına asla kendilerine tanıdıkları hakları tanımıyorlar."

"Kabe Arap'ın olsun, Çankaya bize yeter' diyen Türkiye'den, Allah'a çok şükür bugün belediyelerin, üniversitelerin peygamber için 'Biz O'nu Çok Sevdik' yarışmaları açan bir Türkiye'ye geldik" ifadesini kullanan Kurtulmuş, organizasyonu yapan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Birinciye 20 bin lira ödül

Kitapları okumaları için 3 ay süre verilecek yarışmacılar, nisan ayının başında internet üzerinden online sınava alınacaklar. Sonuçlar, Ege Üniversitesi Danışmanlığı'nda hazırlanacak sistem tarafından belirlenecek.  Marmara Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından hazırlanacak sorularla yapılacak sınavda dereceye girecek ilk 200 kişi ödül almaya hak kazanacak. Birinciye 20 bin lira, umre ve kitap seti, ikinciye 15 bin lira, umre ve kitap seti, üçüncüye 10 bin lira, umre ve kitap seti verilirken, ilk 100'e giren diğer yarışmacılar altın ve kitap setlerinden oluşan hediyelerle ödüllendirilecek. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Marmara Üniversitesi Numan kurtulmuş İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title