Haberler

Biyolojik Mücadelede Tel Kafes Yöntemi

Güncelleme:

Adana Orman Bölge Müdürlüğünde çamkese böceğine karşı biyolojik mücadele uygulamalarından 'tel kafes yöntemi' ile alınan başarılı sonuçlara, bir yenisi daha eklendi.

Adana Orman Bölge Müdürlüğü'nde çamkese böceğine karşı biyolojik mücadele uygulamalarından 'tel kafes yöntemi' ile alınan başarılı sonuçlara, Kadirli İşletmesi'nde bir yenisi daha eklendi.

2015 yılında yaptıkları 60 adet tel kafes ile 300 hektar alanda çamkese böceğine karşı biyolojik mücadeleye devam ettiklerini belirten İşletme Müdürü Zafer Kızıl, diğer biyolojik mücadele yöntemlerinin yanı sıra bu yöntemin de rahatlıkla uygulanabileceğini söyledi. Yöntemin bir takım avantajlarının da olduğunu belirten Kızıl, ormanlık alana homojen olarak dağıtıldığından biyolojik mücadelenin tüm alanda yapılmasının sağlandığını, çamkese böceğinin doğal düşmanı ve tırtıl parazitinin çoğalması için uygun ortam oluşturduğunu ve yine doğal yırtıcısının kafesin üzerindeki bacadan kolayca girerek böceğin tırtılları ile temasının sağlandığını anlattı.

Tel kafesle mücadelenin ekolojiye zarar vermeyen, doğayla uyumlu bir yöntem olduğunu da ifade eden Kızıl, doğal kaynaklara ve yararlı canlılara zarar veren kimyasal mücadelenin artık tamamen terk edildiğini sözlerine ekledi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kadirli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title