Haberler

    Biyolojik Gölet Üniversitede Ders Konusu Oldu

    Çankaya Belediyesi, rutin belediyecilik hizmetlerinin bir adım önüne geçerek toplum yararına farklı projelerle öncü olma özelliğini sürdürüyor.

    Çankaya Belediyesi, rutin belediyecilik hizmetlerinin bir adım önüne geçerek toplum yararına farklı projelerle öncü olma özelliğini sürdürüyor. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen tarafından Çankaya'ya kazandırılan renkli desenli asfalt kaldırım, Kent Tarım Hobi Evi ve Mahalle Bostanı, yeni sistem çöp konteyneri, Çankaya'nın Filizleri gibi örnek projeler, toplumun değişik alanlarında dikkat çekerken kendi kendini temizleyen doğal bir göl olma özelliği bulunan "Biyolojik Gölet" de üniversitede ders konusu oldu.

    Toprak ve su koruma dersinde sunum yapıldı

    Çankaya Belediyesi'nin bir ilk olarak Ankara'ya kazandırdığı Biyolojik Gölet, Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Erpul tarafından verilen Toprak ve Su Koruma dersi kapsamında ele alındı. Derste, yüksek lisans öğrencisi Gökhan Akyol tarafından "Sağlıklı Kentler Birliği 2015 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Ödülleri önde jüri özel ödülünü kazanmış olan Çankaya'nın Biyolojik Göletleri konusunda sunum gerçekleştirildi.

    Büyük beğeni kazandı

    Sunumda, biyolojik göletlerin, ekolojik dengeye, kent yaşamındaki estetik rolüne ve ekosisteme yaptığı katkılar anlatıldı. İçerisindeki bitkiler ve diğer canlılarla daha büyük alanlarda uygulanmasının öneminin vurgulandığı sunumda, projenin doğaya ve insana katkısının devam etmesi gerektiğinin altı çizildi.

    Çankaya Belediyesi'nin uygulamasının öncesinde biyolojik göletler hakkında bilgilerinin olmadığını belirten yüksek lisans öğrencilerinden, proje için olumlu tepkiler geldi. Prof. Dr. Erpul'un, yer altı sularının toprak üzerine çıkarılarak biyolojik gölet mantığıyla Eskişehir'deki Porsuk Çayı'na benzer şekilde Ankara'ya kazandırılması ise en dikkat çeken öneri oldu.

    Çankaya Belediyesi'nce Ahlatlıbel Sosyal Tesisleri, Çansera Kent Bahçesi ve Yaşar Kemal Parkı'nda uygulanan biyolojik göletlerin daha fazla yaygınlaştırılması gerektiği belirtildi.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Ankara Üniversitesi Çankaya Belediyesi Alper Taşdelen Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title