Haberler

Bitlislilerden Artvin'e 'Kardeşlik' Gezisi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu himayesinde Güneydoğu ve Karadeniz illeri arasında başlatılan ‘kardeşlik’ projesi kapsamında Bitlislilerin Artvin gezisi dolu dolu geçiyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu himayesinde Güneydoğu ve Karadeniz illeri arasında başlatılan 'kardeşlik' projesi kapsamında Bitlislilerin Artvin gezisi dolu dolu geçiyor.

Yaklaşık 50 kişilik grup dün yola çıkarak Artvin'e ulaştı. Burada karşılanan Bitlisliler, ilk olarak Yusufeli ilçesini ziyaret ettiler. Burada kısa bir açıklama yapan Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yusufeli'nin kısa süre içerisinde baraj suları altında kalacağı ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Aytekin, yürüttükleri çalışma ile ilgili de bilgiler verdi. Gerçekleştirilen projesinin önemine vurgu yapan Belediye Başkanı Aytekin, karşılıklı ziyaretlerin kardeşlik köprüleri açısından oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Başkan Eyüp Aytekin'e grup adına Bitlis İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Metin Çoban tarafından baston ile Bitlis tanıtım kitapları da hediye edildi.

Bitlislilerde kendilerine karşı göstermiş oldukları misafirperverlikten dolayı Belediye Başkanı başta olmak üzere herkese teşekkür ettiler.

Daha sonra ilçe merkezindeki bir parkta Bitlis yöresine ait folklor ekibi tarafından halk oyunları gösterisi sunulurken, Belediye Başkanı Aytekin ve Yusufeli vatandaşlar da halaya eşlik etti.

Grup, bugün ki program kapsamında ilk olarak Artvin Seyir Terasına çıkılarak, Artvin manzarasına karşı halay çekip hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ardından şehir merkezine inen Bitlislileri, Artvin protokolü karşıladı. İki ilin halk oyunları ekibi, Bitlisliler ve Artvinliler çarşı merkezinde kol kola yürüdüler. Valilik önüne kadar yürüyen ekibi vali yardımcısı, belediye başkanı ve Artvin halkı karşıladı.

Valilik önünde Artvin ve Bitlis halk oyunları ekibi kısa birer gösteri sundu. Akabinde Kültür Turizm Şube Müdürü Metin Çoban tarafından belediye başkanına hediye takdimi yapıldı.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek projenin önemine vurgu yaptı. Daha sonra valilik toplantı salonuna geçilerek grup adına Metin Çoban tarafından Vali Yardımcısına Bitlis Valisi adına hediye takdim edildi.

Artvin Vali Yardımcısı da, Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu'na iletilmek üzere bazı hediyeler verildi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Soylu Karadeniz Bitlis Artvin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title