Haberler

Bitlisli Ressamın Hayali Gerçek Oldu

Görüntü Dökümü: Ressam Mevlan Acar'ın resim çizmesi Ressam Mevlan Acar ile röportaj Hizan Gençlik Merkezi Müdürü Hayrullah Bulduk ile röportaj Bitlisli ressamın hayali gerçek oldu Resime olan tutkusu nedeniyle samanlığı atölye gibi kullanan genç ressam, yetkililerin desteğiyle Hizan Gençlik Merkezinde açılan atölyede hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor Hizan Kaymakamı Bölükbaşı: "Genç ressamın hayallerini gerçekleştirmek için gençlik merkezi bünyesinde resim atölyesi kurduk" Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Gayda köyünde yaşayan Mevlan Acar, Gençlik Merkezinin girişimleriyle açılan resim atölyesinde hayallerini gerçekleştirme olanağı buldu.

Görüntü Dökümü:

Ressam Mevlan Acar'ın resim çizmesi

Ressam Mevlan Acar ile röportaj

Hizan Gençlik Merkezi Müdürü Hayrullah Bulduk ile röportaj Bitlisli ressamın hayali gerçek oldu

Resime olan tutkusu nedeniyle samanlığı atölye gibi kullanan genç ressam, yetkililerin desteğiyle Hizan Gençlik Merkezinde açılan atölyede hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor

Hizan Kaymakamı Bölükbaşı:

"Genç ressamın hayallerini gerçekleştirmek için gençlik merkezi bünyesinde resim atölyesi kurduk"

Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Gayda köyünde yaşayan Mevlan Acar, Gençlik Merkezinin girişimleriyle açılan resim atölyesinde hayallerini gerçekleştirme olanağı buldu.

Güzel Sanatlar Lisesinden 2013'de mezun olduktan sonra maddi imkansızlıklar nedeniyle üniversite okuyamayan 21 yaşındaki Acar, atölyeye dönüştürdüğü samanlıkta resimlerini yapmaya başladı. Hizan Gençlik Merkezi yetkilileri, Acar'ın daha iyi koşullarda çalışması için merkez bünyesinde atölye kurdu.

Hizan Kaymakamı Yakup Bölükbaşı, Hizan'da her alanda yetenekli gençlerin olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

"İlçemiz Gayda köyünde ikamet eden Mevlan Acar'ın resim yapmak için evinin samanlığını kullandığını öğrendikten sonra hayallerini daha iyi şartlarda gerçekleştirmesi için Hizan Gençlik Merkezi bünyesinde resim atölyesi açtık. İki yılla aşkındır hizmet veren merkezimizde Hizanlı gençlerin sportif, kültürel ve sanatsal faaliyetlerini geliştirmesini amaçlıyoruz. Gençlerin vatana ve millete yararlı bireyler olmaları en büyük hedefimiz. Geleceğimizin teminatı olan Mevlan ve diğer gençlerimize her türlü desteği sağlıyoruz ve sağlamaya da devam edeceğiz."

İlçe Gençlik Merkezi Müdürü Hayrullah Bulduk ise genç ressamın elinden tutarak merkez bünyesinde resim atölyesi açtıklarını söyledi.

Maddi durumu iyi olmayan genç ressamın hayallerini çizmesi için büyün imkanları seferber etiğini ifade eden Bulduk, şöyle konuştu:

"2 yıl önce atıl durumda olan binamız Kaymakamlığın girişimleriyle Gençlik Merkezi'ne dönüştürüldü. Mevlan kardeşimizin samanlıkta resim çizdiğini duyunca, onun hayallerini gerçekleştirmesi için resim atölyesi açtık. Şimdi gençlik merkezinde çiziyor. Yaklaşık 2 yıldır hizmet veren merkezimiz gençlerimizin sanatsal, kültürel ve sportif alanlarda yeteneklerini sergiliyor. Bin 300 üyemiz var. Merkezimizin tüm imkanlarından faydalanıyorlar. İlçemizin sadece olaylarla anılmaması, yetenekli gençlerin yeteneklerini sergileyebilmeleri ve kendilerine iyi bir gelecek sağlamak en büyük amacımız. Çalışmalarda bizden desteğini esirgemeyen kaymakamımıza, Hizan gençliği adına teşekkür ediyorum."

Genç ressam Mevlan Acar ise artık resimlerini gençlik merkezinde kurulan atölyede çizdiğini söyledi.

Acar, "Anadolu Ajansı haberimi yaptıktan sonra, yetkililer bana destek oldu. Şu an gençlik merkezinde çalışmalarımı yapıyorum. Hizan Kaymakamlığına desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Şu anda hayallerimi gerçekleştiriyorum. Gençlik merkezinde yaklaşık 30 eser çizdim. Tek hayalim sergi açmak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Bitlis Hizan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title