Haberler

Bitlisli Kadınlar, Kösem Sultan'ın Elbiselerini Dikti

Güncelleme:

Bitlisli kadınlar ve genç kızlar, Muhteşem Yüzyıl dizisinde de canlandırılan Kösem Sultan'ın kostümlerinin benzerlerini ve bölgeye ait yöresel kıyafetleri podyumda sergileyecek.

Bitlisli kadınlar ve genç kızlar, Muhteşem Yüzyıl dizisinde de canlandırılan Kösem Sultan'ın kostümlerinin benzerlerini ve bölgeye ait yöresel kıyafetleri podyumda sergileyecek.

DEFİLE İLE SERGİLENECEK

Bitlis Girişimci Kadın Derneğince açılan ve Kalkınma Bakanlığınca finanse edilen kurslara katılan kadınlar ve genç kızlar tarafından el emeği göz nuru ile hazırlanan Osmanlı sultanına ait elbiseler, düzenlenecek defile ile görücüye çıkacak. Dernek bünyesinde açılan yöresel kıyafet ve gümüşçülük kurslarıyla sınırlı kalmayan kursiyerler, diktikleri Bitlis, Hakkari ve Van yörelerine ait elbiseleri de satarak aile ekonomisine katkı sağlıyor.


Dernek Başkanı Gül Gültekin, güçlü kadınların kıyafetlerini dikmeyi amaçlayan kursiyerlerin, öncü olarak da Muhteşem Yüzyıl dizisindeki Kösem Sultan'ın elbiselerini örnek aldığını söyledi.

"KÖSEM SULTAN'I ÖNCÜ OLARAK ALDIK"

Kursiyerlerin çalışmaları başarıyla gerçekleştirdiğini dile getiren Gültekin, şöyle konuştu: "Temel amacımız güçlü kadın örneği sergilemek. Bir kadın hiç kimseye muhtaç olmadan ayakları üzerinde durabilir. Öncü olarak da aldığımız ve düşlediğimiz tip Kösem Sultan'dır. Onun devlet kadını ve güçlü oluşu hep bizleri cezbetmiştir. Hep bunu düşünerek onun kıyafetlerine çok büyük ağırlık verdik. Kösem'in yaşamını çok yakından izlemiştik. Kadınlarımızın her biri Kösem olmalıdır. Kösem Sultan örnek alınması gereken bir kişilik. Biz de sultanın giysilerini Bitlis'e taşıdık."


Gültekin, kursiyerlerin hazırladıkları kıyafetleri düzenleyecekleri defilede tanıtacaklarını kaydetti.

"MARKALAŞMAK İSTİYORUZ"

Diktikleri kıyafetleri markalaştırmak istediklerini ifade eden Gültekin, "Dünyanın çeşitli ülkelerinde Avrupa'da, Amerika'da bir defilemiz niye olmasın. Tek düşüncemiz kıyafetlerimizi orada anlatabilmek. Umut ediyorum bunu da başaracağız." diye konuştu.

"BABAMA EŞYALARI ALMASINDA YARDIM ETTİM"

Gültekin, dernekte 12 kadının istihdam edildiğini, destek olunması durumunda başaramayacakları hiç bir şeyin bulunmadığını dile getirdi. Dernekteki atölyede çalışan İlknur Özdemirli ise ürettiği kıyafetlerle aile ekonomisine katkı sağladığını vurgulayarak, "Kursta elbise dikmeyi öğrendim. Dokuz kardeşiz ve evde sadece babam çalışıyor. Babama ev eşyaları alma konusunda yardım ettim." dedi.

"HER ŞEYİ BURADA ÖĞRENDİM"

Leyla Sağu da maddi yönden ihtiyacı olduğu için atölyede çalıştığını belirterek, "Annem ve babam vefat etti. Eve bir gelirim olsun diye buraya geldim. Yöresel kıyafetler dikiyoruz. Yemeğimizi yiyoruz ve sohbet ediyoruz. Dernek başkanımız da bize destek oldu. Allah razı olsun. Daha önce dikiş üzerine bilgim yoktu. Burada öğrendim." ifadesini kullandı.



Kaynak: AA / Magazin

Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan Hakkari Bitlis Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title